Start čeka više od 50 projekata vrijednih 4 milijarde eura

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2013. u 12:28
Emil Tedeschi. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Vrijednost projekta je oko 10 mil. eura i planira se otvaranje 200 radnih mjesta.

Više od 50 projekata vrijednih oko četiri milijarde eura čeka realizaciju, a kad bi se samo dio toga ostvario ove godine i počela gradnja, oživjelo bi to za početak građevinsku industriju, a onda i cijelo gospodarstvo, pa i zapošljavanje u drugoj fazi, piše Večernji list.

No dio tih projekata na čekanju je već nekoliko godina, a neki pak imaju svu dokumentaciju, ali ne mogu naći ulagača. Osim stranih ulagača, od kojih mnogi još ne žele u javnost, ima nešto i domaćih koji se nadaju da će ove godine pokrenuti investicije, jer, kako tvrde, država je ubrzala proces dobivanja sve potrebne dokumentacije, stoji u tekstu.

Iako spor zbog Dajle još nije gotov, ipak to nije prepreka za projekt Golf Istra, odnosno planiranu gradnju golfišta, vila i hotela. Kako je Večernjem listu rekao Zvonko Aderluh, direktor tvrtke Golf Istra Magica, čekaju dobivanje građevinske dozvole i nadaju se da će se ove godine projekt pokrenuti. Očekuje se, dodaje list, da će se ove godine pokrenuti i projekt gradnje golfišta na Srđu koji još dulje čeka na realizaciju.

"Atlantic grupa nedavno je najavila gradnju tvornice energetskih pločica za prehranu, a iako kažu da još razmatraju lokacije između Njemačke, Slovenije i Hrvatske, doznajemo da su najbliži gradnji tvornice u Slavoniji. Vrijednost tog projekta je oko 10 milijuna eura i planira se otvaranje 200 radnih mjesta. Venezia Terminal Passegeri spremni su uložiti u putnički terminal za kruzere u Puli. Kako nam je rekao Boris Miletić, gradonačelnik Pule, čeka se od AUDIO-a odobrenje za dugogodišnje korištenje zemljišta koje je u vlasništvu RH. Još nije utvrđeno kroz koji bi model projekt bio realiziran, a moguć je i joint venture s talijanskim partnerom. Prema procjenama, vrijednost investicije je 30 milijuna eura", piše list.

>>> Tedeschi gradi novu tvornicu, u igri i lokacije u Hrvatskoj

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sadržaj energetskih pločica, sjemenke,med i ostalo.prirodno spada u Slavoniju..
po meni, više nego 500% ispravna lokacija …

New Report

Close