Profit Luka Ploče grupe 5,7 mil. eura, petinu manje nego lani

Autor: Ana Blašković , 31. srpanj 2024. u 22:00
Foto: Pixabay

Profit je na godišnjoj razini u padu nešto većem od 20 posto.

Luka Ploče, grupacija koju čine Luka Ploče, Pomorski servis Luka Ploče, Luka šped i Pločanska plovidba, ostvarila 5,7 milijuna eura neto dobiti u prvih šest mjeseci.

Profit je na godišnjoj razini u padu nešto većem od 20 posto, dok su poslovni prihodi iznosili 60,6 milijuna eura, u odnosu na 33,8 milijuna eura ostvarenih u istom lanjskom razdoblju, vidljivo je iz polugodišnjih financijskih izvješća objavljenih na Zagrebačkoj burzi.

EBITDA Grupe iznosila je 8,1 milijun eura, što predstavlja blagi pad u odnosu na isto razdoblje lani, na kojeg je utjecao pad prometa uslijed “jenjavanja pozitivnog utjecaja koji je rat u Ukrajini imao protekle dvije godine na promet u Mediteranskim lukama”, objavili su iz tvrtke.

Ukupni promet Luke Ploče u prvoj polovini godine smanjen je 14 posto u odnosu na lani, dok je prihod od prodaje gotovo udvostručen. Sama Luka Ploče uprihodila je 58,6 milijuna eura, gotovo 80 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je EBITDA korigirana blago na niže, na 7,6 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close