Prihodi Valamara 122 milijuna eura, godišnji skok od 16 posto

Autor: Ana Roksandić , 01. kolovoz 2024. u 07:00
Foto: Pixabay

U grupaciji vjeruju kako je njihov rast poslovanja rezultat velikih ulaganja u poboljšanje usluge i repozicioniranje portfelja u zadnjih 10 godina.

Valamar je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario 122,3 milijuna eura prihoda, 16,1 posto više na godišnjoj razini.

U grupaciji vjeruju kako je njihov rast poslovanja rezultat velikih ulaganja u poboljšanje usluge i repozicioniranje portfelja u zadnjih 10 godina. Najbolje rezultate zabilježili su u premium segmentu svojih hotela i kamping ljetovališta, posebice u Dubrovniku.

Ipak, valja naglasiti kako su najaktivniji mjeseci za sve u turističkom sektoru, pa tako i za Valamar, upravo u tijeku tako da će se potpunija poslovna slika biti očita nakon turističke sezone.

Za sezonu u Valamaru su popunili sva radna mjesta, te će ove sezone u hotelima, ljetovalištima i kampovima raditi oko 8200 zaposlenika. Značajna ulaganja Valamara usmjerena su na izgradnju premium ljetovališta Pical u Poreču, najveće pojedinačne investicije u domaći turizam kroz koju će Valamar kroz dvogodišnje razdoblje uložiti 139 milijuna eura.

Iz grupacije najavljuju kako će hotel Pical raditi tijekom cijele godine i zapošljavati 600 djelatnika na radnim mjestima visoke vrijednosti. Ulaganja u portfelj Valamara u iznosu od 83 milijuna eura za ovu sezonu uspješno su realizirana. 

Komentirajte prvi

New Report

Close