Polugodišnji prihodi ACI-ja rasli 11 posto, dobit pala

Autor: Suzana Varošanec , 26. srpanj 2023. u 22:00
Nacionalni lanac marina zabilježio je i 5-postotni rast fizičkih pokazatelja/S. Miljević/PIXSELL

Najznačajnije povećanje po toj osnovi imaju marine Dubrovnik, Trogir, Vodice, Skradin, Rovinj te Umag, dok svim marinama rastu prihodi od prodaje.

Nacionalni lanac marina ACI, najveći na Mediteranu koji upravlja s 22 marine i jednim sidrištem, u očekivanju poslovnih iskoraka kroz razvojne projekte, s dobrim brojkama zaokružuje poslovanje u prvih šest mjeseci.

Uz 5-postotni rast fizičkih pokazatelja bilježi se i 11-postotni rast prihoda od prodaje u odnosu na isto razdoblje 2022. (14 milijuna eura), ali i najveći rast od usluge godišnjeg veza. Neto dobit smanjena je za 84,6 posto, na 54.000 eura,

Najznačajnije povećanje po toj osnovi imaju marine Dubrovnik, Trogir, Vodice, Skradin, Rovinj te Umag, dok svim marinama rastu prihodi od prodaje. Ulaganja u ovom razdoblju iznose 1,9 milijuna eura tako da je i dalje naglasak na produljenju koncesija, inače preduvjeta strateškog razvoja poslovanja.

Na ove procese moguće će utjecati recentno izglasani Zakon o pomorskom dobru. Do kraja godine, međutim, Uprava očekuje početak realizacije najveće investicije u povijesti domaćeg nautičkog turizma, odnosno izgradnje ACI marine Rijeka u vrijednosti 50 milijuna eura.

Partner na projektu je Gitone Kvarner, a u zajednički poduzetnički pothvat kreću nakon što je tvrtki ACI – Gitone, koncesionaru buduće ACI marine Rijeka, u svibnju izdana lokacijska dozvola te u lipnju svečano uručen ugovor o koncesiji na 30 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close