Janaf u prvih šest mjeseci sa 33% višim prihodima

Autor: Poslovni dnevnik , 28. srpanj 2023. u 07:00
Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić/S. B. Babić/PIXSELL

U poslovanju s inozemnim kupcima ostvareno je 72% prihoda od temeljne djelatnosti.

U prvih šest mjeseci 2023. godine, Janaf je ostvario ukupne prihode od gotovo 74 milijuna eura koji su veći za 33% u odnosu na isto razdoblje lani. U polugodištu je ostvarena bruto dobit od gotovo 39 milijuna eura i neto dobit od gotovo 32 milijuna eura.

Rast prihoda dolazi iz temeljne djelatnosti, transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata koji iznose gotovo 72 milijuna eura i veći su za 32% od ostvarenja prethodne godine. U poslovanju s inozemnim kupcima ostvareno je 72% prihoda od temeljne djelatnosti.

“Iznimno smo zadovoljni činjenicom da je prva polovica 2023. godine za JANAF još jedno razdoblje u nizu u kojem smo poslovanjem nadmašili sve do sada zabilježene rezultate.

Sinergijskim djelovanjem zaposlenika, Uprave i vlasnika, kao i osnaženi ovim rezultatima poslovanja, spremni smo za ulaganja kako u infrastrukturu, tako i u obnovljive izvore energije”, izjavio je predsjednik Uprave Stjepan Adanić.

Član Uprave Vladislav Veselica podsjetivši kako je prvih šest mjeseci poslovanja obilježilo sklapanje novih ugovora za transport i skladištenje i to s MOL Grupom, Agencijom za ugljikovodike, Vitolom, Inom i Litascom. “Poslovanje s inozemnim kupcima i dalje donosi najveći udio prihoda”, dodao je Veselica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close