Jak rast grupne prodaje i MICE segmenta u Austriji

Autor: Mladen Miletić , 01. svibanj 2024. u 22:00
Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara/Igor Šoban/PIXSELL

Iz Valamar navode da se radovi na investicijama za sezonu 2024., vrijedni 83 milijuna eura, odvijaju prema planu.

Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.

Raniji Uskršnji blagdani koji su pali pred kraj prvog tromjesečja dodatno su pozitivno utjecali na rast noćenja i prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Značajno poboljšanje bookinga za destinaciju Dubrovnik rezultat je puno većeg broja letova u odnosu na 2023., navodi se u priopćenju kompanije koja zahvaljujući austrijskom dijelu portfelja s posebnim zanimanjem prati rezultate i zimske sezone.

Tako se u destinaciji Obertauern u Austriji, gdje je u prosincu 2023. otvoren i treći hotel pod upravljanjem Valamara, sva tri Valamarova hotela ostvarila rast, a zaposleno je i 165 djelatnika iz Hrvatske koji ljeti rade u Valamarovim hotelima na Jadranu. Posebno velik rast prihoda u Austriji bilježi grupna prodaja i MICE segment.

Iz Valamar navode da se radovi na investicijama za sezonu 2024., vrijedni 83 milijuna eura, odvijaju prema planu. U tri destinacije investicije su usmjerene u repozicioniranje postojećih hotela u Sunny brend koji nudi ekonomičan i jednostavan odmor uz odličnu kvalitetu usluga i vrijednosti za novac.

Nekadašnji hoteli Allegro i Miramar u Rapcu će se repozicionirati u Rabac Sunny Hotel & Residence 4*, u tijeku je i rekonstrukcija smještajnih jedinica Koralj Sunny Hotela 3* na otoku Krku, kao i Turističkog naselja Rivijera u Makarskoj koje će se za ovu sezonu repozicionirati u Makarska Sunny Resort 3*.

Nastavlja se i značajnim ulaganjem u više od 5000 djelatnika. Plaće u vrhu sezone za kuhare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1400 i 2000 eura neto.

Komentirajte prvi

New Report

Close