Ericssonu NT neto dobit pala 38 posto, na 7,7 milijuna eura

Autor: Josipa Ban , 25. srpanj 2024. u 22:00
Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona NT na čije se polugodišnje rezultate odrazio raskid suradnje s HT-om/D. Javorović/PIXSELL

Neproduljivanje ugovora u području upravljanih usluga s Hrvatskim Telekomom odrazio se na poslovne rezultate Ericssona Nikola Tesla.

Neproduljivanje ugovora u području upravljanih usluga s Hrvatskim Telekomom odrazio se na poslovne rezultate Ericssona Nikola Tesla.

Najveća domaća informacijsko-telekomunikacijska kompanija tako je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila pad prihoda od prodaje od 21,1 posto, na 108,9 milijuna eura, u odnosu na isti period lani. Taj pad odrazio se na operativnu dobit koja je smanjena na 13,1 milijun eura, 10,9 posto, dok je neto dobiti niža 36,8 posto i iznosi 7,7 milijuna eura.

Kao što je naglasila predsjednica Ericssona NT-a Gordana Kovačević tijekom predstavljanja rezultata, zbog činjenice da je tehnološka jedinica za izgradnju i održavanje HT mreže iz Ericssona Nikola Tesla Servisa prešla u HT, ostali su bez otprilike 55 milijuna eura prihoda u ovoj i sljedećoj godini.

Plan je tu rupu u prihodima nadoknaditi do 2026., rekla je tada Kovačević. Iz Ericssona NT ističu da su ostvarili rast prihoda od prodaje na inozemnim tržištima gdje se provode intenzivne aktivnosti na realizaciji ugovorenih projekata modernizacije mobilnih mreža.

“Raduje nas i nastavak uspješne suradnje s operatorom IPKO Kosovo, koji nas je ponovno odabrao kao strateškog partnera za projekte implementacije i modernizacije 5G jezgrene i 5G radijske pristupne mreže”, ističe.

Iz kompanije navode i da su intenzivno radili na novim poslovnim prilikama u segmentu Digitalno društvo te dobivanju novih odgovornosti u Centru za istraživanje i razvoj (R&D) koji uživa visoki ugled u korporaciji Ericsson i čiji je rad, tijekom kvartalnog ocjenjivanja, ponovno visoko ocijenjen. S obzirom na to u Ericsson NT očekuju nove odgovornosti te priliku za rast poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close