Burza očekuje živu trgovinu TNG-om

Autor: Tomislav Pili , 11. veljača 2015. u 22:01
Ivana Gažić, ZSE/ ŽB/PIXSELL

Burzovno trgovanje zadarskim brodarom počinje danas u 11 sati.

Službeni početak trgovanja dionicom Tankerske Next Generation (TNG) – prvom javnom ponudom dionica nakon 2007. godine – koje započinje u četvrtak na Zagrebačkoj burzi označit će dolazak jedne od likvidnijih dionica na domaćem tržištu.

Burza je u srijedu objavila rješenje o uvrštenju dionice zajedno s odlukom o produženju predotvaranja do 11 sati. Kako stoji u obrazloženju, predotvaranje je produženo kako bi se postigla što realnija i reprezentativnija cijena dionice. "Očekujem relativno aktivnu trgovinu s obzirom na broj investitora koji su upisali dionice, a iz tog smo razloga i produžili vrijeme predotvaranja. Teško je procijeniti koliki će biti promet, ali očekujem da će TNG biti trgovanija dionica na Zagrebačkoj burzi", ocjenjuje predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić.

Osim toga, nastavlja Gažić, po prvi puta imamo IPO sa stabilizatorom tržišta gdje je  investicijska kuća Interkapital najavila da će kupovati viškove kako bi se izbjegao eventualni veliki pad cijene. Interkapital je aranžer ovog izdanja, a u prospektu uvrštenja stoji da može poduprijeti cijenu na višoj razini od one koja bi inače prevladala kroz kupnju ulagača. Podsjetimo, TNG je javnom ponudom koja je završila prošli tjedan prikupio 208 milijuna kuna prodajom 3,2 milijuna dionica po cijeni od 65 kuna. Kompanija je time ušla među 10 najvećih kompanija na domaćoj burzi po tržišnoj vrijednosti. Koliko će vrijediti u četvrtak, ostaje za vidjeti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close