Zadržali su europski vrh: U Hrvatsku su ušli 2019. i do sad su uložili više od 44,5 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 28. listopad 2024. u 08:05
Naši su ciljevi u Hrvatskoj usmjereni na jačanje lokalne prehrambene industrije, poručio je Andrij Bulah, član Upravnog odbora MHP-a/PD

Novoosnovana tvrtka MHP Pet Food u Hrvatskoj upravlja projektom, a očekuje se da će tvornica s radom započeti 2026.

Međunarodna prehrambena agrotehnološka tvrtka MHP, lider u peradarskoj proizvodnji u Europi, već pet godina snažno ulaže u Hrvatsku, a drugu godinu zaredom na ljestvici WattPoultry International koja mjeri snagu kompanija u sektoru peradarstva drži 8. mjesto na globalnom tržištu i prvo među europskim tvrtkama.

“Samo u 2023. godini”, ističu iz MHP, “osigurano je više od 60 milijuna dolara za projekte usmjerene na povećanje učinkovitosti proizvodnje i smanjenje troškova proizvoda”.

Jurij Kosjuk, osnivač i glavni dioničar tvrtke, posjetio je Hrvatsku u kolovozu i premijeru Andreju Plenkoviću potvrdio interes kompanije za nastavak ulaganja u jačanje kapaciteta poljoprivredne i prehrambene industrije te povećanje održivosti proizvodnje hrane na domaćem tržištu.

MHP je u Hrvatsku do sada uložio više od 44,5 milijuna eura, a na domaće tržište ušao je 2019. akvizicijama tvrtki Perutnina Ptuj i PP Pipo Čakovec. Zajedno sa svojim kooperantima ove tvrtke osiguravaju više od 1500 radnih mjesta.

Ulaganja su u 2024. povećana akvizicijom Tonija, jedne od vodećih domaćih tvrtki u otkupu, sušenju i skladištenju žitarica. Novoosnovana tvrtka MHP Pet Food u Hrvatskoj upravlja projektom, a očekuje se da će tvornica s radom započeti 2026. Uz ukupnu investiciju od 40 milijuna eura, projekt će otvoriti i 200 novih radnih mjesta.

“Naši su ciljevi u Hrvatskoj usmjereni na jačanje lokalne prehrambene industrije, povećanje održivosti proizvodnje hrane u zemlji i doprinos regionalnom gospodarskom razvoju”, poručio je Andrij Bulah, član Upravnog odbora MHP-a koji se opisuje kao “tvrtka ukrajinskih korijena i globalnog dosega”.

Komentirajte prvi

New Report

Close