E.ON Hrvatska i XEnergy pokrenuli Internship program namijenjen studenticama

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2024. u 16:44

E.ON Hrvatska, u suradnji s XEnergy, mrežom za promicanje žena u energetskoj tranziciji, pokrenuo je natječaj za prvi Internship program namijenjen studenticama. Cilj programa je osnažiti mlade žene za ulazak u energetski sektor, pružiti im priliku za stjecanje ključnih vještina, te ih upoznati s najnovijim tehnologijama i trendovima s posebnim naglaskom na održivost i zelenu tranziciju, javljaju iz kompanije.

Prijave za program su već otvorene i traju do 1. studenoga, dok će se pripravnički program provoditi od 18. studenoga do 13. prosinca 2024. Namijenjen je redovnim studenticama diplomskih sveučilišnih ili stručnih studija iz područja tehničkih i društvenih znanosti. Zainteresirane studentice mogu se prijaviti putem službenog linka.
“E.ON Hrvatska pružit će studenticama uvid u raznovrsne aktivnosti kompanije, a polaznice će imati mogućnost sudjelovati na inovativnim projektima i raditi u suradnji s našim stručnjakinjama. Cilj ovog programa je ne samo omogućiti stjecanje iskustva, već i osnažiti studentice za ulazak u sektor energetike, s naglaskom na nove tehnologije, održivost i zelenu tranziciju”, poručuje Nela Bučević, direktorica ljudskih resursa i korporativne kulture u E.ON Hrvatska.
Mentorice i teme programa otkrivaju da bi mjesec dana pripravništva u E.ON-u Hrvatska uistinu trebalo biti korisno.
Jedna od mentorica bit će sama Bučević, koja će studenticama dati uvid u razvoj vještina i znanja potrebnih za rad u energetskom sektoru, uz poseban fokus na utjecaj novih tehnologija i fleksibilnih radnih uvjeta. Ivana Grbeša, voditeljica EU i javnih politika, analizirat će s polaznicama solarni potencijal Hrvatske te izazove vezane uz priključenje sunčanih elektrana na mrežu HEP ODS-a. Sofija Kasunić, voditeljica Grupe za razvoj poslovanja, upoznat će studentice s razvojem tržišne strategije za E.ON Energy Infrastucture Solutions, kompaniju koja predvodi prijelaz na održivu energiju. Inženjerka građevinarstva i voditeljica projekata Karmen Kostanić Jurić dat će uvid studenticama o napretku zelene tranzicije i mjerama koje pojedinci mogu poduzeti kako bi pridonijeli ovom procesu, a Helga Čubrić, voditeljica Grupe za logistiku i podršku nabavi, analizirat će zbrinjavanje otpada u industriji fotonapona s polaznicama.
E.ON globalno zapošljava 72.000 zaposlenika u 16 zemalja te opskrbljuje 48 milijuna kupaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close