Kineski SHAC iduće godine otvara pogon u Novom Sadu

Autor: Poslovni dnevnik , 23. listopad 2024. u 05:37
Foto: Pixabay

Tvornica će se nalaziti u industrijskoj zoni CTPark Novi Sad East, koja se nalazi na Kačanskoj petlji.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić potpisao je tijekom radnog posjeta Kini ugovor s tvrtkom SHAC iz Šangaja o izgradnji njezine hale za proizvodnju šasija za automobilsku industriju u Novom Sadu.

Tvornica će se nalaziti u industrijskoj zoni CTPark Novi Sad East, koja se nalazi na Kačanskoj petlji. Kako prenosi portal 021.rs, planirano je da se otvori krajem sljedeće godine, a proizvodit će šasije za europsko tržište.

”Ovo je vrlo značajna investicija za Novi Sad. Osim što će zaposliti 150 Novosađana, SHAC će pridonijeti rastu BDP-a, kao i povećanju prihoda lokalne samouprave od poreza na imovinu i poreza na plaće.

Osim toga, dolazak ove vrlo važne tvornice poboljšat će globalnu poziciju Novog Sada, jer će to biti prva tvornica koju SHAC otvara na području Europe. Otvaranje tvornice očekujemo krajem 2025. godine – rekao je Đurić.

SHAC (Shanghai Huizhong Automotive Manufacturing) proizvodi i prodaje teške kamione i autobuse, kao i kombije i minibuseve sa zvučnim osvjetljenjem. Osnovan je 1992. godine, a korijeni proizvodnje kamiona sežu u 1958. kada je u Kini sastavljeno prvo vozilo te vrste. 

Komentirajte prvi

New Report

Close