FOTO: Konačno se otvara autocesta Zagreb-Sisak. Pogledajte fotografije iz zraka

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2024. u 10:26
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Danas će biti puštena u promet posljednja dionica autoceste A11, koja povezuje Zagreb i Sisak, a čija je izgradnja trajala više od 18 godina.

Ova autocesta ukupne dužine 47,5 kilometara predstavlja ključnu prometnu poveznicu između glavnog grada i Sisačko-moslavačke županije, koja je s godinama doživjela znatna infrastrukturna kašnjenja.

Iako će dionica napokon biti u prometu, Siščani će na autocestu morati ulaziti improviziranom spojnom cestom. To je privremeno rješenje s obzirom na to da još nije dovršena spojna cesta koja bi trebala povezati grad Sisak s autocestom preko novog Odranskog mosta kod Stupna.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Radovi na toj dionici uključuju i izgradnju nadvožnjaka iznad pruge Sisak-Zagreb, a novi procijenjeni rok za dovršetak je rujan 2025. godine. Tek nakon tog roka, Siščani će praktično iz centra grada moći izravno pristupiti autocesti.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izgradnja A11 započela je još 2006. godine, a prva dionica od Velike Gorice do Buševca, duga devet kilometara, puštena je u promet u svibnju 2009. godine. Sljedeća dionica, od Buševca do Lekenika, duga 11,2 kilometra, otvorena je 2015. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close