NIS ulaže u projekte zelene energije u lokalnim zajednicama

Autor: Poslovni dnevnik , 22. listopad 2024. u 07:00
Ovogodišnji ciklus odvija se pod sloganom ‘Zajedno do zelene energije’, a NIS ulaže 144,5 milijuna dinara/Shutterstock

Ovogodišnji ciklus odvija se pod sloganom “Zajedno do zelene energije”, a NIS ulaže 144,5 milijuna dinara.

Na ovogodišnjem natječaju programa društvene odgovornosti Zajednici zajedno, kompanija NIS izabrala je 40 projekata institucija od javnog značaja koje su dobile priliku da izgradnjom solarnih elektrana na svojim prostorima doprinesu korištenju energetskog potencijala Sunca u proizvodnji zelene energije.

Ovogodišnji ciklus odvija se pod sloganom “Zajedno do zelene energije”, a NIS ulaže 144,5 milijuna dinara u realizaciju odabranih projekata u 13 gradova i općina uključenih u Program, prenosi Beta.

U želji da pruži poticaj korištenju obnovljivih izvora energije i proizvodnji zelene energije, te racionalizaciji potrošnje energije i stvaranju ekološki odgovornog okruženja, NIS je prva kompanija u našoj zemlji koja je objavila natječaj za izgradnju solarnih elektrana u prostorijama institucija koje djeluju u različitim djelatnostima od suštinskog značaja za društvo.

Institucionalni partneri NIS-a u ovogodišnjem programskom ciklusu su Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije. Projekti odabrani na ovogodišnjem natječaju provodit će se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu, partnerskim lokalnim zajednicama u kojima živi oko 2,8 milijuna građana.

Program “Zajednici zajedno” od 2009. godine kontinuirano podupire razvoj lokalnih zajednica i ulaže u poboljšanje kvalitete života građana u ključnim područjima: znanosti i obrazovanja, javnog zdravstva i socijalne zaštite, zaštite okoliša, kulture i sporta, uz poseban fokus na mlade, što je u skladu sa sloganom tvrtke – “Budućnost na djelu”.

Komentirajte prvi

New Report

Close