Digital Realty surađuje s Ecolabom na pilotiranju rješenja za očuvanje vode koje pokreće umjetna inteligencija

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2024. u 12:44
green data center integrated into the forest. Generative AI, Generative, AI.

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, objavio je suradnju s tvrtkom Ecolab (NYSE: ECL), globalnim liderom u rješenjima i uslugama za vodu, higijenu i prevenciju infekcija, za implementaciju inovativnog rješenja za očuvanje vode koje pokreće umjetna inteligencija (AI) u 35 Digital Realtyjevih data centara u SAD-u.

Proveden od strane Nalco Watera, Ecolabove poslovne jedinice za upravljanje vodom i povezanim procesima, ovaj pilot-projekt ima za cilj poboljšati učinkovitost korištenja vode Digital Realtyja i smanjiti utjecaj na okoliš.

Inovativna digitalna usluga kombinira uvide iz Ecolabove napredne tehnologije automatizacije i upravljanja s više od jednog stoljeća Ecolabove stručnosti kako bi se uspostavila mjerljiva mjerila potrošnje vode. Kontekstualizacijom informacija kroz model AI/strojnog učenja i analizom podataka, rješenje identificira operativne neučinkovitosti u sustavima hlađenja u stvarnom vremenu i preporučuje korake za brzo poboljšanje.

Digital Realty, rani usvojitelj i ključni suradnik na razvoju rješenja, bio je prvi koji je pilotirao Ecolabovu sljedeću generaciju tehnologije omogućene umjetnom inteligencijom. Nakon što se u potpunosti implementira, očekuje se da će rješenje dovesti do smanjenja upotrebe vode do 15 %, produžiti vijek trajanja opreme i izbjeći povlačenje do pola milijarde litara pitke vode iz lokalnih slivova godišnje.

“Suradnja s Ecolabom na ovoj inicijativi za očuvanje vode vođenoj umjetnom inteligencijom usklađena je s našim ciljevima poboljšanja učinkovitosti korištenja vode i smanjenja utjecaja na okoliš. Oduševljeni smo potencijalom ovog rješenja za postavljanje novog standarda u očuvanju vode za data centre,” komentirao je Aaron Binkley, potpredsjednik za održivost u tvrtki Digital Realty.

Ova se suradnja temelji na dugotrajnom odnosu između Digital Realtyja i Ecolaba, koji traje gotovo desetljeće i rezultirao je uspješnim završetkom 15 projekata očuvanja vode. Samo tijekom 2023., rješenja Digital Realtyja i Ecolaba pomogla su Digital Realtyju smanjiti količinu vode povučene iz lokalnih slivova za 5 % i izbjeći 986 metričkih tona emisija CO2, kroz projekte obnove energije i inicijative za smanjenje upotrebe vode. Osim toga, projekti su smanjili odlaganje plastičnog otpada za 83 % kroz inovativnu uslugu dostave kemikalija i kemijski program za krute tvari.

“AI ne samo da revolucionalizira poslovanje nego će i transformirati učinkovitost vode i energije unutar tehnološkog sektora,” rekao je Emilio Tenuta, viši potpredsjednik i glavni direktor za održivost u tvrtki Ecolab. “U Ecolabu smo ponosni što možemo predstaviti inovativna rješenja za vodu pokretana umjetnom inteligencijom uz Digital Realty, pokazujući kako tehnologija sljedeće generacije može poboljšati upravljanje vodom u svim industrijama.”

Ecolabovo pilot rješenje dio je šire strategije očuvanja vode tvrtke Digital Realty, usmjerene na poboljšanje učinkovitosti korištenja vode i smanjenje ukupne potrošnje vode. U svom nedavnom ESG izvješću za 2023. Digital Realty izvijestio je o smanjenju intenziteta korištenja vode od 14 % u usporedbi s prethodnom godinom, ističući stalnu predanost tvrtke inovacijama i smanjenju utjecaja na okoliš.

Digital Realty također je uspješno implementirao AI rješenja u drugim područjima svog poslovanja, uključujući širenje svoje Apollo AI platforme za energetsku učinkovitost na azijsko-pacifičku regiju. Do sada je ova platforma identificirala priliku za približno 18 gigavat-sati uštede energije, što je ekvivalentno godišnjoj potrošnji energije preko 1.600 američkih kućanstava.

Digital Realtyjev odnos s Ecolabom naglašava njegovu predanost održivosti i inovacijama unutar industrije data centara. Nastavljajući koristiti napredne tehnologije i strateška partnerstva, Digital Realty ostaje na čelu napora industrije data centara za promicanje održivosti i očuvanja okoliša.

Za više informacija o inicijativama održivosti tvrtke Digital Realty preuzmite najnoviju verziju tvrtkinog godišnjeg ESG izvješća.

Komentirajte prvi

New Report

Close