Knjaz Miloš u novi pogon investirao 28,5 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 21. listopad 2024. u 07:00
S kapacitetom većim od 700 milijuna boca na 11 proizvodnih linija i najsuvremenijim tehnologijama gotovo udvostručuju kapacitete/Shutterstock

S kapacitetom većim od 700 milijuna boca na 11 proizvodnih linija i najsuvremenijim tehnologijama gotovo udvostručuju kapacitete.

Tvrtka Knjaz Miloš otvorila je ovih dana pogon za proizvodnju proizvoda u PET ambalaži i limenkama u Aranđelovcu, a vrijednost investicije je 28,5 milijuna eura, prenosi Beta.

U tom proizvodnom pogonu bit će zaposleno 100 ljudi, a otvaranju nove proizvodne linije nazočili su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te ministri gospodarstva i trgovine Adrijana Mesarović i Tomislav Momirović.

“Danas smo Knjaz Miloš stavili na mapu najvećih tvornica za proizvodnju bezalkoholnih pića u cijeloj Europi. S kapacitetom većim od 700 milijuna boca na 11 proizvodnih linija i najsuvremenijim tehnologijama gotovo udvostručujemo svoje kapacitete, rekao je generalni direktor Knjaza Miloša Marko Stanković.

Naveo je i da je izgradnjom nove tvornice Knjaz Miloš omogućeno plasiranje brendova PepsiCo iz Aranđelovca na tržište regije i EU. Predsjednik Vučić rekao je da je država podržala novu investiciju Knjaza Miloša sa 4,67 milijuna eura.

“Ovo je prva veća modernizacija Knjaza Miloša poslije 1997. godine, velika investicija, značajna i za Aranđelovac, stotinu novih radnih mjesta. Država je pomogla i ponosan sam na to, jer spasavamo dobar dio pametnih ljudi koji će ostati u Srbiji”, rekao je Vučić.

Kazao je i da će biti više zaposlenih nego što je potrebno jer je to tražio Ured predsjednika Srbije. “Napravili su toliko automatiziran proces da mogu raditi s tri puta manje radnika. Na našu inicijativu primili su stotinjak radnika”, rekao je Vučić.

Kompanija Knjaz Miloš je jedan od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji, a od rujna 2022. godine postala je službeni proizvođač i distributer Pepsi brendova bezalkoholnih gaziranih pića za tržište Srbije i Crne Gore.

Komentirajte prvi

New Report

Close