Nikoloski: Želimo novi natječaj za prugu prema Bugarskoj

Autor: Poslovni dnevnik , 21. listopad 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Jedini prihvatljivi uvjet za Makedoniju za realizaciju ovog projekta je da Bugarska započne projekt tunelske cijevi i da obje zemlje, Makedonija i Bugarska, naprave zajednički proboj tunela.

Ne odustajemo od naših stavova za zajednički projekt koji je izvediv za izgradnju željezničke pruge duž koridora VIII s Bugarskom i preispitivanje cijene, jer ne možemo realizirati projekt s trenutnom cijenom, rekao je u četvrtak ministar prometa Aleksandar Nikoloski.

“Ovaj projekt neće biti realiziran; vidjet ćemo hoće li biti novog. Sljedeći sastanak je 31. listopada. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ne odustajemo od stavova za zajednički projekt koji je izvodljiv za izgradnju željezničke pruge duž koridora VIII s Bugarskom i preispitivanje cijene, jer s ovom cijenom ne možemo realizirati projekt. I dalje sam protiv projekta, rekao je Nikolovski za Telma TV, prenosi agencija MIA.

Ranije je Ministarstvo prometa reklo da je vlada snažno predana izgradnji nove željezničke mreže, a ostaje predana i izgradnji istočnog dijela željezničkog koridora VIII.

“To zapravo potvrđuje nastavak procesa izgradnje prve i druge etape željezničkog koridora VIII. To je bio stav makedonskog izaslanstva, uključujući Stefana Volkanovskog, državnog tajnika u Ministarstvu prometa, i Sinišu Ivanovskog, direktora željezničke infrastrukture, koje je u Bruxellesu, uz posredovanje EU, održalo radni sastanak s dužnosnicima bugarske vlade.

Bilo je riječi o željezničkom povezivanju dviju zemalja. Makedonija ne odustaje od izgradnje željezničke pruge prema Bugarskoj, ali ne može prihvatiti realizaciju projekta koji završava u tunelu za koji Bugarska nema projekt”, navodi se u priopćenju.

Jedini prihvatljivi uvjet za Makedoniju za realizaciju ovog projekta je da Bugarska započne projekt tunelske cijevi i da obje zemlje, Makedonija i Bugarska, naprave zajednički proboj tunela, čime bi projekt dobio smisao i cilj regionalne integracije u sklopu zadovoljila bi se europska prometna mreža. 

Komentirajte prvi

New Report

Close