Gasi se IT tvrtka koja je pod sankcijama zbog veza s Dodikom

Autor: Poslovni dnevnik , 20. listopad 2024. u 22:00
Foto: Pixabay

Invictus Technology Group osnovana je nakon što je američki Ured za kontrolu strane imovine (OFAC) uveo sankcije tvrtkama bliskim Dodiku.

Direktor i jedan od osnivača tvrtke “Invictus Technology Group”, koja je osnovana u kolovozu, uskoro se gasi, najavio je direktor i jedan od osnivača Bojan Vujić, prenosi Fena.

Vujić je najavio da će pokrenuti tužbe protiv banaka kojima su ugašeni računi. Tvrdi da su se “banke stavile iznad zakona”, te da će zbog toga uputiti i žalbu Ustavnom sudu RS kao i inicijativu Narodnoj skupštini, koji bi se odnosio na zakon koji definira postupak otvaranja poduzeća, odnosno bankovnog računa. Naglašeno je da odgovornost snosi i Agencija za bankarstvo.

“Agencija je trebala reagirati, provoditi nadzor i pratiti događaje. S obzirom na ovakvo ponašanje banaka, koje prolazi bez posljedica, podnijeli smo inicijativu za utvrđivanje odgovornosti uprave Agencije. Oni su bili dužni naložiti inspekcijski nadzor banaka”, istaknuo je Vujić.

Podsjetimo, Invictus Technology Group osnovana je nakon što je američki Ured za kontrolu strane imovine (OFAC) uveo sankcije tvrtkama bliskim Dodiku.

U osnivačkoj strukturi ove tvrtke bili su osnivači ili visoki dužnosnici tvrtki Infinity, Sirius 2010 i Prointer, koje su povezane s obitelji Dodik. 

Komentirajte prvi

New Report

Close