Propao projekt luksuznog naselja Golden Hills

Autor: Poslovni dnevnik , 16. listopad 2024. u 07:13
Procijenjena vrijednost nekretnine je gotovo tri milijuna KM, a na prvom ročištu neće se moći prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti/Pixabay

Procijenjena vrijednost nekretnine je gotovo tri milijuna KM, a na prvom ročištu neće se moći prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti.

Općinski sud u Sarajevu zakazao je za 27. studenoga prodaju nekretnina luksuznog naselja Golden Hills Bosnia u Tarčinu, naselju nedaleko od glavnog grada BiH. Gradnju vila prije sedam godina započela je tursko-švicarska tvrtka “Dido”, piše portal Klix.

Procijenjena vrijednost nekretnine je gotovo tri milijuna KM, a na prvom ročištu neće se moći prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti. Navodi se da je najbolji ponuditelj, odnosno kupac, dužan u roku od 30 dana sudu dostaviti kupoprodajnu cijenu po kojoj je nekretnina prodana.

Ako kupac u tom roku ne uplati cijenu, kupoprodaja će se proglasiti nevaljanom, a novim zaključkom utvrdit će se da je nekretnina prodana drugom ponuditelju koji je dužan u roku od 30 dana od primitka tog zaključka kod suda položiti kupoprodajnu cijenu.

Gradnju luksuznog naselja s 29 vila u Tarčinu započela je tvrtka Dido 2017. godine. No, zbog financijskih poteškoća, projekt je napola gotov, a vile su nedovršene i nenamještene.

Tvrtka je investiciju procijenila na oko sedam milijuna eura, a planirano je da bude završena do kraja 2018. 

Komentirajte prvi

New Report

Close