Grad Beograd nestao s popisa najvećih dužnika EPS-a

Autor: Poslovni dnevnik , 13. listopad 2024. u 22:00
Foto: Pixabay

Posljednji presjek dugova napravljen je 26. rujna.

Elektroprivreda Srbije (EPS) objavila je rujansku listu najvećih dužnika, koja se dosta razlikuje od kolovoške, a na kojoj je ukupan dug najvećih neplatiša dostigao vrijednost od 23 milijarde dinara, objavio je portal Biznis.rs.

Posljednji presjek dugova napravljen je 26. rujna, a na toj listi više nema uprave Grada Beograda, koja je u kolovozu bila peta s 1,255 milijardi dinara neplaćenih obveza prema EPS-u.

Beogradski vodovod i kanalizacija je, doduše, na neslavnom šestom mjestu rujanske liste s minusom od 1,18 milijardi dinara na računu za struju, ali je zato s njega “nestalo” i Gradsko saobraćajno poduzeće Beograd (GSP). listi 20 najvećih dužnika, dok su u kolovozu dugovali 338 milijuna dinara.

Na listi je i dalje JKP Infostan Tehnologije, ali se taj dug beogradske kompanije, kako objašnjava EPS, odnosi na potraživanja nastala po Ugovoru o naplati električne energije isporučene u zajedničkim prostorijama stambenih zgrada.

Novi najveći dužnik među poduzećima, koji se prvi put pojavljuje na listi 20 najvećih neplatiša, je stečajna masa poduzeća Radijator AD.

Komentirajte prvi

New Report

Close