Beograd na vodi najavio gradnju novog stambenog kompleksa

Autor: Poslovni dnevnik , 07. listopad 2024. u 07:00
Zgrada će, kažu, imati 206 parkirnih mjesta, osam etaža i 148 stanova različitih tipova – od garsonijera do luksuznih dvoetažnih penthousea sa četiri spavaće sobe/PD

Najavljena gradnja stambenog kompleksa od pet osmerokatnica, među kojima će biti i zgrada BW Diva.

Na mjestu bivšeg autobusnog kolodvora Beograd, čije je rušenje već počelo, Beograd na vodi najavio je gradnju stambenog kompleksa od pet osmerokatnica, među kojima će biti i zgrada BW Diva.

Zgrada će, kažu, imati 206 parkirnih mjesta, osam etaža i 148 stanova različitih tipova – od garsonijera do luksuznih dvoetažnih penthousea sa četiri spavaće sobe, piše eKapija.

“Okružen budućim Bristol parkom, poznatim hotelom Bristol i kompleksom Savskog trga sa zgradom Željeznice, u kojoj će biti smješten budući muzej, kao i urbanom četvrti Savamala, BW Diva dio je dugo očekivanog stambenog kompleksa”, najavili su.

Iz četvrtog pokušaja

Beograd na vodi u srpnju je iz četvrtog pokušaja dobila lokacijske uvjete za gradnju na lokaciji starog BAS-a.

Lokacijski uvjeti
Inače, Beograd na vodi je nedavno dobio lokacijske uvjete za rekonstrukciju Bristol parka, što je prvi korak prema radovima. Ispod parka gradit će se garaža s dvije etaže i gotovo 420 parkirnih mjesta.

Tvrtka Beograd na vodi u srpnju je iz četvrtog pokušaja dobila lokacijske uvjete za gradnju na lokaciji starog BAS-a, što je bio preduvjet za podnošenje zahtjeva i dobivanje građevinske dozvole kako bi se moglo graditi stambeni objekt – poslovni kompleks ukupne bruto površine od gotovo 100.000 četvornih metara, od čega će 69.500 biti nadzemnih.

Nadležno gradsko Tajništvo za urbanizam i graditeljstvo izdalo je suglasnost 5. srpnja. Lokacijski uvjeti pokazuju da bi na tom prostoru trebalo izgraditi pet zgrada i dvije garaže. U tim će zgradama biti ukupno 629 stanova i 26 poslovno-komercijalnih prostora. Kada je riječ o garažama, predviđene su dvije s 806 mjesta, od čega je 41 parkirno mjesto za osobe s posebnim potrebama.

BW Diva je smještena pored Povijesnog muzeja Srbije, gdje će se ukrštati prve dvije linije metroa, omogućavajući stanarima brz i jednostavan pristup svim dijelovima grada.

Kako je tada rečeno, objekti će imati dvije podzemne etaže, prizemlje, osam katova i još jednu etažu iznad. Kompleks će se graditi u sedam faza.

“Savamala, nekadašnje industrijsko srce Beograda, transformirala se u jedan od najživljih dijelova grada, spajajući bogatu povijest s urbanim razvojem. Niske zgrade, strateški smještene između parkova, pružaju savršenu ravnotežu udobnosti, modernog dizajna i prirode.

Ovaj novi kompleks uz Karađorđevu ulicu odražava čiste, trodijelne fasade koje podsjećaju na tradicionalnu arhitekturu predratnog Beograda, stvarajući intimnu atmosferu susjedstva. Ovaj skladan spoj modernog dizajna i povijesnog nasljeđa čini Savamalu jednim od najpoželjnijih mjesta za život u Beogradu”, poručuju iz kompanije Belgrade Waterfront uz najavu kako su prvi kupci već počeli ispipavati interes.

Novi kolodvor
Nova autobusna stanica Beograd, u Bloku 42 na Novom Beogradu, počela je s radom prije desetak dana – prvi autobus s novih perona za Novi Sad krenuo je 29. rujna.

No, to ne znači i kraj radova na novom kolodvoru, budući da velika kolodvorska zgrada s kolodvorskim trgom ispred nje tek treba biti izgrađena, što se očekuje do međunarodne izložbe EXPO 2027.

Do tada će funkciju stanične zgrade obavljati aneks, koji će ubuduće biti “topla veza” između BAS-a i susjedne Željezničke stanice Novi Beograd, koja bi također trebala biti proširena i modernizirana do 2027.

Komentirajte prvi

New Report

Close