Za dio Hrvatske upaljen crveni meteoalarm

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2024. u 10:47
Foto: DHMZ

Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija.

Hrvatsku u petak očekuje umjereno i pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom osobito u prvom dijelu dana, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), dodajući kako će se najviše dnevne temperature kretati od 10 do 15, a na Jadranu između 17 i 23 Celzijeva stupnja.

Vjetar će puhati slab do umjeren sjeverni, na istoku sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu će puhati sjeverozapadnjak i bura, na južnom dijelu jugo.

Za dio Hrvatske na snazi je crveni Meteoalarm. U gospićkoj regiji očekuje se mjestimice obilna kiša te su moguće urbane i bujične poplave.

“Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija. Vjerojatni su veći prekidi u prometovanju te prekid i gubitak energije, komunikacije i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima”, upozoravaju iz DHMZ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close