Premijer napao Milanovića pa potvrdio: ‘Zelenski dolazi u Dubrovnik!’

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2024. u 13:58
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na sjednici Vlade na temu sudjelovanja hrvatskih vojnika u mirovnoj misiji u Ukrajini. Napao je predsjednika Zorana Milanovića koji je stopirao odlazak hrvatskih časnika na tu misiju. Plenković ga je optužio da laže.

“Tražili smo suglasnost predsjednika za 13 misija, on je dao dozvolu 12. Milanović je sudjelovao na sammitu NATO-a i ni na koji način nije naznačio saveznicima da ima nešto protiv. Da bi sada rekao da ne bi dao suglasnost. Razina obmana i laži koju on širi je nezapamćena. Lažno predstavlja narodu tobožnju ‘ugrozu'” rekao je Plenković.

Plenković je pozvao zastupnike da “ne guraju glavu u pijesak Milanovićeve predsjedničke kampanje”.

– Pozivam zastupnike u Saboru da ne pristaju na slijeđenje politike koja je suprotna hrvatskim interesima, da se ponašamo kao da ne vidimo rusku agresiju na Ukrajinu. To nije daleko od Hrvatske i nema razloga da ne pokažemo solidarnost uključujući i vojnu potporu Ukrajini. Ovakva manipulacija koja ima za cilj kampanju je nezapamćena, a loše je da nema potporu u medijskom prostoru – rekao je.

Potvrdio je da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dolazi na sumit potpore Ukrajini zemalja jugoistočne Europe koji će se održati idućeg tjedna u Dubrovniku.

Komentirajte prvi

New Report

Close