Poslovna 2025.
Novo izdanje našeg glossy magazina

Kakvu poslovnu 2025. godinu očekuju  lideri domaće poslovne scene

Poslovni dnevnik s ponosom najavljuje novo izdanje svog glossy magazina Poslovna 2025, koje donosi detaljne prognoze gospodarskih kretanja za nadolazeću poslovnu godinu.

Poslovni.hr
03. listopad 2024. u 12:29
FOTO: Pixabay

Magazin, koji je već postao tradicionalna publikacija, okuplja vodeće glasove domaće poslovne scene, uključujući predsjednike uprava vodećih kompanija, predstavnike državnih institucija i resorne ministre. Kroz stručne kolumne, čitatelji će imati priliku saznati ključne izazove i prilike koje nas očekuju u 2025. godini.

Ovogodišnje izdanje donosi uvid u ekonomske trendove i strateške ciljeve hrvatskog gospodarstva. Poseban naglasak bit će stavljen na digitalizaciju, zelenu tranziciju, inovacije i ESG, koji će oblikovati tržište u nadolazećem periodu.

Hrvatsko gospodarstvo trenutno bilježi stabilan rast, međutim, izazovi poput globalne inflacije i energetskih kriza i dalje predstavljaju prijetnju stabilnosti, što će zahtijevati prilagodbu strategija i veću fleksibilnost domaćih kompanija. Očekuje se da će u 2025. godini ključni gospodarski pokretači biti povećana proizvodnja u zelenim industrijama, nastavak prilagodbi u sektoru usluga te veći fokus na održivost u poljoprivredi i turizmu.

Hrvatska se također sve više integrira u europski gospodarski prostor, što otvara dodatne prilike za rast kroz međunarodnu trgovinu i povlačenje sredstava iz EU fondova. Predviđa se da će inflacija postupno opadati, ali će ostati prisutna, što će od poduzetnika zahtijevati dodatne napore u kontroliranju troškova. Uz to, očekuje se daljnja digitalizacija javne uprave, što bi moglo značajno olakšati poslovanje i privući nove investicije.

New Report

Close