Transport i logistika
Popularna pozicija

Do kraja godine u pogonu i Jadroagentov logistički centar

Površina budućeg logističkog centra na Kukuljanovu je 22.540 metara kvadratnih.

Ana Roksandić
01. listopad 2024. u 22:00
U objektu će se nalaziti i rashladno skladište kapaciteta 1900 paletnih mjesta u temperaturnom rasponu 4-14 stupnja Celzijevih/PD

Logistički centri igraju ključnu ulogu u razvoju domaće i regionalne trgovine, pružajući usluge skladištenja, distribucije i transporta.

Hrvatska logistička industrija iz godine napreduje i u nju se konstatno ulaže, a logističkih centara je sve više.

Glavni izvođač GP Krk

Među novijima koji će osvanuti u Rijeci, gradu koji je zbog svog geografskog položaja izuzetno povoljan za logistiku, infrastrukturnih kapaciteta i pristupa međunarodnim transportnim koridorima je logistički centar Jadroagenta.

Domaća tvrtka Jadroagent Rijeka u sklopu svoje razvojne strategije odlučila se na izgradnju logističkog centra u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu. Iz Jadroagenta su nam kazali da se radovi izvode prema dobivenoj građevinskoj dozvoli, a glavni izvođač je GP Krk, dok je stručni nadzor povjeren društvu Apkall. Površina budućeg logističkog centra je 22.540 metara kvadratnih.

“Namjena predmetne građevine je skladištenje materijala i proizvoda, manipuliranje ulaznim i izlaznim tokovima roba, te cross-docking uz pripadajuće uredske i pomoćne prostore”, pojasnio je Mario Štefanić, generalni direktor Jadroagenta.

U objektu će se nalaziti: rashladno skladište kapaciteta 1900 paletnih mjesta u temperaturnom rasponu od 4 do 14 stupnja Celzijevih, skladište A koje se sastoji od podnog i regalnog skladišta kapaciteta 2670 paleta, pomoćnih prostorija za radnike te uredskog dijela na tri etaže i skladište B formirano s južne strane skladišta A s kojim je povezano vatrootpornim vratima. Od pomoćnih građevina na parceli izdvajaju se strojarnica rashladne tehnike, crpna stanica i vodosprema zapremine 600 kubnih metara.

Visoka faza izgradnje

Maksimalna visina građevine iznosi 10,96 metara, dok ukupna neto površina objekta iznosi 11.290,30 četvornih metara. Projekt je djelomično financiran putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., a kojeg subvencionira Europska unija-NextGenerationEU.

“U ovom trenutku izgradnja prve dvije cjeline (rashladnog skladišta i skladišta A) je u visokoj fazi izgradnje te bi započeo rad krajem ove godine”, najavio je Štefanić.

New Report

Close