Stigla poboljšana ponuda za sve dionice Messer Tehnogasa

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2024. u 07:00
Ponuditelj namjerava preuzeti preostalih 14,4 posto dionica koje su u rukama manjinskih dioničara/Pixabay

Ponuditelj namjerava preuzeti preostalih 14,4 posto dionica koje su u rukama manjinskih dioničara.

Nakon što je krajem kolovoza objavio namjeru ponovnog pokušaja vlasničke konsolidacije u Tehnogasu (TGAS), Messer je ovih dana objavio službenu ponudu za preuzimanje.

Ovoga puta većinski vlasnik ovog proizvođača i distributera tehničkih plinova dioničarima nudi cijenu od 31.250 dinara po dionici, a ponuda je otvorena do 28. listopada ove godine, piše Momentum.

Ponuditelj namjerava preuzeti preostalih 14,4 posto dionica koje su u rukama manjinskih dioničara, a ponuda će mu biti uspješna ako prikupi 4,4 posto dionica kako bi kasnije mogao provesti prisilni otkup.

Messer je već u travnju ove godine okončao ponudu po cijeni od 25.000 dinara za jednu dionicu, u kojoj je ovaj ponuditelj prikupio samo 3,5 posto od ukupnog broja dionica.

Tvrtka je prošloga tjedna objavila polugodišnje poslovne rezultate koji pokazuju rast konsolidirane dobiti od 71,4 posto na 2,4 milijarde dinara. Po ponuđenoj cijeni, tržišna kapitalizacija Tehnogasa je 32,4 milijarde dinara (302,6 milijuna eura), dok je P/E koeficijent tek nešto iznad 7. 

Komentirajte prvi

New Report

Close