Makedonci unajmili električne lokomotive od Srbija Carga

Autor: Poslovni dnevnik , 27. rujan 2024. u 06:58
Srbija Cargo je naveo da ovaj sporazum donosi brojne pogodnosti jer će značajno ubrzati protok robe iz grčkih luka, poput Soluna i Pireja, preko Sjeverne Makedonije i Srbije/Shutterstock

Srbija Cargo je naveo da ovaj sporazum donosi brojne pogodnosti jer će značajno ubrzati protok robe iz grčkih luka, poput Soluna i Pireja, preko Sjeverne Makedonije i Srbije.

Srbija Cargo, državno teretno željezničko poduzeće, objavilo je u utorak da je potpisalo ugovor sa Željeznicama Sjeverne Makedonije – Transport Skoplje o najmu četiri električne lokomotive iz serije 461, čime je uspostavljena strateška suradnja između dviju državnih željezničkih kompanija u sektoru teretnog prometa, javio je dopisnik makedonske agencije MIA iz Beograda.

Srbija Cargo je naveo da ovaj sporazum donosi brojne pogodnosti jer će značajno ubrzati protok robe iz grčkih luka, poput Soluna i Pireja, preko Sjeverne Makedonije i Srbije, što će omogućiti brži tranzit prema Europskoj uniji.

“Očekuje se da će ova inicijativa značajno doprinijeti povećanju prihoda obje željezničke kompanije i poboljšanju njihovih poslovnih procesa”, stoji u priopćenju.

Procjenjuje se da će iznajmljivanje dodatnih lokomotiva makedonskoj tvrtki povećati kapacitet tranzitnog prometa na Koridoru 10, koji dijelom prolazi kroz Srbiju.

“Srbija Cargo ostvaruje dodatni prihod zakupom raspoloživih lokomotiva, dok Željeznice Sjeverne Makedonije ovim zakupom osiguravaju učinkovitiji prijevoz tranzitnih vlakova, uključujući i one velikih kompanija poput kineskog diva COSCO-a, održavajući kontinuitet teretnog željezničkog prometa kroz Srbiju”, stoji u priopćenju.

Ovaj sporazum omogućava lakšu i bržu suradnju između susjednih zemalja i predstavlja značajan korak ka modernizaciji i unapređenju željezničkog prometa u regiji, dodatno jačajući ekonomske i infrastrukturne veze između Republike Srbije i Sjeverne Makedonije.

Komentirajte prvi

New Report

Close