Digitalna inovacija u zdravstvu: Pacijenti nalaze mogu primiti direktno u mobilnu aplikaciju

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2024. u 08:26
Foto: Press

Pacijenti Poliklinike Aviva, članice Arsano Medical Group, vodeće i najbrže rastuće grupacije privatnog zdravstvenog sektora u Adria regiji, od sada svoje nalaze mogu primiti direktno u aplikaciju Meddox. Ova digitalna inovacija, prva takva na domaćem tržištu, korisnicima omogućuje da sve svoje nalaze imaju sigurno spremljene nadohvat ruke, a liječnicima da brzo i jednostavno dobiju cjelovit uvid u zdravstveno stanje svojih pacijenata.

S obzirom na rapidnu digitalizaciju svih aspekata života suvremenog čovjeka, ali i sve veću potrebu za preuzimanjem kontrole nad svojim zdravljem i svojim zdravstvenim podacima, Aviva je, kao jedna od prvih medicinskih ustanova u Hrvatskoj, odlučila dodatno osnažiti svoje pacijente i pomoći im u stvaranju digitalne baze njihovih medicinskih nalaza.

Partnera za to pronašli su u health-tech startupu Meddox, prvoj domaćoj zdravstvenoj mobilnoj aplikaciji koja svojim korisnicima omogućuje sigurno pohranjivanje i upravljanje medicinskom dokumentacijom, a kojoj je povjerenje poklonilo već 25 tisuća korisnika u Hrvatskoj. Uz Meddox, korisnik svoju povijest bolesti uvijek ima uz sebe kada mu zatreba i ne mora strahovati od gubitka zdravstvene dokumentacije.

Osim što pomaže pacijentima, Meddox pomaže i liječnicima donijeti bržu i informiraniju odluku o nastavku liječenja pacijenta uz pristup cjelovitoj zdravstvenoj dokumentaciji. Podsjetnici na uzimanje lijeka, kao i oni koji podsjećaju da je vrijeme za preventivni ili kontrolni pregled koje Meddox omogućuje, liječnicima pomažu u motivaciji pacijenata na veći angažman i suradljivost tijekom liječenja što se direktno reflektira na ishode liječenja.

„Povezivanje s Poliklinikom AVIVA korak je dalje u ostvarenju naše vizije da postanemo sveobuhvatna digitalna zdravstvena aplikacija s pacijentom u središtu, koja će pacijentima i zdravstvenim ustanovama pružiti digitalne alate za unapređenje zdravlja i poboljšanje ishoda liječenja.Ponosni smo što je Poliklinika Aviva prepoznala Meddox kao partnera za uvođenje digitalnih inovacija u pružanju zdravstvenih usluga ”, zaključuje Gordana Gregurić Čičak, dr. med., glavna izvršna direktorica tvrtke Meddox Digital.

Osim Poliklinike Aviva, ova digitalna inovacija dostupna je i pacijentima poliklinika Dijagnostika 2000 i Urocentar, također članica Arsano Medical Group.

Komentirajte prvi

New Report

Close