Kreće gradnja solarne elektrane Javor vrijedne 195 mil. KM

Autor: Poslovni dnevnik , 24. rujan 2024. u 22:00
Foto: Pixabay

Solarna elektrana imala bi instaliranu snagu od 150 MW s procijenjenom godišnjom proizvodnjom od 197.146 GWh.

Tvrtka Elektrohertz d.o.o. Rogatica planira izgradnju solarne elektrane “Javor” na području općine Rogatica, a investicija je vrijedna oko 195 milijuna KM, javlja Indikator.ba.

Kompanija Elektrohertz podnijela je inicijativu Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske za dodjelu koncesije za solarnu elektranu koja bi se gradila u katastarskim općinama Žepa i Čavčići na zemljištu površine 250 hektara koji je u privatnom vlasništvu.

Do lokacije, koja je od sjedišta općine Rogatica udaljena oko 25 kilometara, dolazi se skretanjem s regionalne ceste Han-Pijesak-Žepa, u naseljenom mjestu Purtići, lijevo na lokalni put prema selu Čavčići.

Solarna elektrana imala bi instaliranu snagu od 150 MW s procijenjenom godišnjom proizvodnjom od 197.146 GWh. Vrijednost investicije procijenjena je na 194.386.416,61 KM.

Kao osnivači Elektrohertza u sudskom registru navedeni su Ante Karlović, E&A Beteiligungs-GmbH sa sjedištem u Njemačkoj, Muhamed Duraković i Ramiz Zajmović. E & A Beteiligungs-GmbH vlasnik je 94 posto, dok ostali igrači imaju po 2 posto udjela.

Komentirajte prvi

New Report

Close