Allianz donira do 1,5 milijuna eura za pomoć u katastrofama koje su pogodile srednju Europu

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2024. u 11:09
Foto: Allianz

Kao jedan od glavnih osiguravatelja u zemljama pogođenim ekstremnim kišama i poplavama, Allianz pomaže svojim klijentima brzom i jednostavnom uslugom.

Allianz SE objavio je da će donirati do 1,5 milijuna eura za pomoć u katastrofama koje su pogodile srednju Europu nakon velikih poplava uzrokovanih ciklonom „Boris”, koja je dovela do ekstremnih i dugotrajnih padalina u razdoblju od pet dana. Snažan pljusak uz pet puta veću količinu padalina od rujanskog prosjeka prouzročio je najmanje 24 smrtna slučaja, kao i poremećaje i štetu diljem regije.

Kao jedan od glavnih osiguravatelja u srednjoj Europi, Allianz pruža aktivnu podršku svojim klijentima za brzo i jednostavno minimiziranje gubitaka te podnošenje odštetnih zahtjeva. Tvrtka je angažirala dodatne procjenitelje štete i dostavlja uređaje za isušivanje tamo gdje su najpotrebniji.

Allianz SE dodijelit će do 1,5 milijuna eura Crvenom križu i drugim spasilačkim organizacijama i službama za organizaciju pomoći koje djeluju u regiji. Za početak, najpogođenije zemlje, Austrija, Poljska i Češka, dobit će svaka iznos od 300.000 eura. Allianz Srednja Europa također će donirati iznos jednak donacijama svojih zaposlenika u regiji, a iako glavni Allianzov ured u regiji nije pretrpio štetu, tvrtka će zaposlenicima koji su zahvaćeni poplavom pružiti pomoć koja im je potrebna.

Allianzov je cilj osigurati budućnost svojih klijenata i zaposlenika. Usto, osjećamo odgovornost za pružanje podrške društvu, a posebice kad je najviše potrebna. Ljudi u srednjoj Europi pretrpjeli su štetu uzrokovanu ekstremnim kišama i poplavama, a Allianz je tu da im pomogne na razne načine. Svi koji su izgubili svoje domove ili pretrpjeli štetu na imovini mogu računati na brzu i pouzdanu podršku naših timova za obradu zahtjeva i procjenu štete. Iznad svega, u mislima smo sa svima koji su izgubili članove obitelji ili im je nestao netko blizak jer ništa ne može zamijeniti voljenu osobu.

Ekstremne i dugotrajne padaline posljedica su klimatskih promjena te toplije i vlažnije atmosfere. Svi se širom svijeta moramo pripremiti poboljšavanjem infrastrukture za obranu od poplava i širenjem sustava ranog upozoravanja. Kao vodeći globalni osiguravatelj, Allianz će dati svoj doprinos”, izjavila je Nina Klingspor, glavna izvršna direktorica tvrtke Allianz Srednja Europa.

Komentirajte prvi

New Report

Close