Propao je legendarni Tupperware

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2024. u 11:07
Foto: Unsplash

U svom zahtjevu američkom stečajnom sudu za Distrikt Delaware, Tupperware je naveo imovinu između 500 milijuna i jedne milijarde dolara i obveze između jedne i deset milijardi dolara.

Tupperware i neke od njegovih podružnica objavila je u zahtjev za pokretanje stečaja, priopćila je ta tvrtka za proizvodnju kuhinjskog posuđa i pribora.

Tvrtka je zadnjih godina pogođena padom proizvodnje, a prošle je godine upozorila na “značajnu sumnju” u svoju sposobnost da nastavi s radom, zbog svoje loše financijske pozicije.

“Tijekom zadnjih nekoliko godina, financijski položaj tvrtke bio je pod ozbiljnim utjecajem izazovnog makroekonomskog okruženja”, rekla je predsjednica i izvršna direktorica Laurie Ann Goldman, najavljujući stečaj tvrtke.

“Kao rezultat toga, istražili smo brojne strateške mogućnosti i utvrdili da je ovo najbolji put prema naprijed”, dodala je.

Iz tvrtke su poručili da će tražiti sudsko odobrenje za nastavak prodaje kako bi zaštitili brend i “dalje unaprijedili transformaciju Tupperwarea u tvrtku koja je digitalna i tehnološki vođena”.

Rečeno je i da će tražiti odobrenje za nastavak poslovanja tijekom stečajnog postupka te da će nastaviti plaćati svojim zaposlenicima i dobavljačima.

“Planiramo nastaviti opsluživati naše kupce i tijekom ovog procesa”, rekla je Goldman.

Dionice tvrtke prodavale su se po 0,5099 dolara u ponedjeljak, što je znatno niže od 2,55 dolara po dionici u prosincu prošle godine.

Nakon imenovanja novog menadžmenta prošle godine proveden je strateški plan za modernizaciju operacija i povećanje učinkovitosti kako bi se potaknuo rast, poručuju iz Tupperwarea.

U svom zahtjevu američkom stečajnom sudu za Distrikt Delaware, Tupperware je naveo imovinu između 500 milijuna i jedne milijarde dolara i obveze između jedne i deset milijardi dolara.

U podnesku se također navodi da ima između 50 tisuća i 100 tisuća vjerovnika.

Tupperware, čije je ime postalo sinonim za hermetički zatvorene plastične posude, zadnjih godina je izgubio popularnost, a inicijativa za distribuciju kroz trgovački lanac Target nije uspjela preokrenuti situaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close