Hip-hop tajkun uhićen u New Yorku. Suočen je s teškim optužbama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. rujan 2024. u 08:50
FOTO: REUTERS/Mike Blake

Hip-hop tajkun Sean “Diddy” Combs uhićen je u New Yorku pod još uvijek nepoznatim optužbama, rekle su federalne vlasti za CBS.

Uhićenje na Manhattanu uslijedilo je nakon racija na dva njegova imanja u Los Angelesu i Miamiju u ožujku u sklopu istrage vlasti o trgovini ljudima.

Combsov odvjetnik Marc Agnifilo rekao je da su “razočarani” uhićenjem i da je njegov klijent “nevin čovjek”.

Glazbenik se suočio s nizom optužbi, od seksualnog uznemiravanja do zlostavljanja, uključujući i optužbe svoje bivše partnerice Casandre “Cassie” Venture. On je negirao sve optužbe protiv sebe.

Njegovo uhićenje izvršeno je u vezi s istragom koju provodi Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a, reklo je CBS-u više izvora iz policije.

Američki državni odvjetnik za južni okrug New Yorka, Damian Williams, potvrdio je uhićenje u priopćenju u ponedjeljak navečer.

“Ranije ove večeri savezni agenti uhitili su Seana Combsa na temelju zapečaćene optužnice”, rekao je tužitelj.

Rekao je da ured planira otpečatiti optužnicu u utorak i da će “tada moći više reći”.

Combs se suočava s brojnim tužbama, uključujući optužbe da je silovao maloljetnu djevojku i pokušao producenta prisiliti na seksualni odnos s drugim muškarcem.

Njegov odvjetnik rekao je u ponedjeljak navečer da se Combs veseli “braniti svoj ugled”.

“Razočarani smo odlukom da se pokrene ono što smatramo nepravednim kaznenim progonom”, rekao je Agnifilo u pisanoj izjavi za BBC.

Komentirajte prvi

New Report

Close