Hrvatski Zoocity širi se na Sloveniju, prva trgovina u Mariboru

Autor: Siniša Malus , 14. kolovoz 2024. u 07:00
Od osnutka 1974. Unconditional je narastao na tvrtku koja posluje s 50 trgovina za kućne ljubimce u Hrvatskoj/T. Miletić/PIXSELL

U idućim se godinama Zoocity planira širiti i u drugim slovenskim gradovima.

Hrvatska trgovina za potrepštine za kućne ljubimce Zoocity uskoro otvara prve trgovine u Sloveniji. Kako pišu ljubljanske Finance, prva bi trebala biti otvorena već sredinom listopada u Mariboru.

U idućim se godinama Zoocity planira širiti i u drugim slovenskim gradovima. Ta je informacija zapravo tek realizacija planova najavljenih 2022. pri sklapanju ugovora o zajedničkom ulaganju Unconditionala (u čijem je vlaništvu Zoo City) i njemačke kompanije Fressnapf.

“Naše zajedničko ulaganje koja pokriva tržišta u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Bugarskoj, sljedeći je logičan korak za postizanje naše vizije, odnosno strasti i bezuvjetne predanosti skrbi prema svim našim klijentima: kućnim ljubimcima, njihovim ljubiteljima, B2B klijentima, ali i drugim profesionalcima za kućne ljubimce”, izjavio je tom prilikom Edvard Varda, vlasnik tvrtke koja trenutačno zapošljava 300 zaposlenika.

“Snažan rast poslovanja, a naročito proširenje maloprodajne mreže u Hrvatskoj i Sloveniji, znači zapošljavanje više od 100 novih kolega godišnje idućih nekoliko godina, a na taj način značajno pridonosimo lokalnim zajednicama”, zacrtano je tada kao strateški cilj.

Od svog osnutka 1974. s jednom trgovinom u Splitu, Unconditional je danas narastao na tvrtku koja posluje s 50 trgovina za kućne ljubimce u Hrvatskoj i opskrbljuje više od 1000 trgovina za kućne ljubimce, veterinarske klinike i farme u regiji.

U posljednjih osam godina Unconditional je učetverostručio prihode i broj zaposlenih. Cilj im je završiti 2024. s 50 milijuna eura prihoda i do 2028. dosegnuti 100 milijuna eura prihoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close