Pad prometa jedan od motiva napada na vlasnika elitnog restorana? Očevici: ‘Rekao je – ne diraj mi se u posao’

Autor: Poslovni.hr , 30. srpanj 2024. u 08:00
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Restoran Ivana Gospodnetića, otvoren debelo nakon Carpe Diema, napravio je strelovit uspon i postao najprepoznatljivija elitna točka u mjestu.

Nakon nasilnog upada više muškaraca u elitni hvarski restoran Gariful, splitsko tužiteljstvo traži istražni zatvor za Josipa Ćurkovića Ćosa (62) ugostitelja i suvlasnika poznatog hvarskog noćnog kluba Carpe Diem. Uz Ćurkovića, u nasilnom pohodu bili su i zaštitari iz njegovog kluba, a u incidentu su prema pretučeni vlasnik restorana Gariful Ivan Gospodnetić, i Dinko Petričević Mijo, kuhar. Na hitnoj pomoći utvrđene su im lakše tjelesne ozljede, dok Općinskog državnog odvjetništva Split istražuje Ćurkovića zbog sumnje u nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju, navodeći u priopćenju kako je osumnjičeni 62-godišnjak u cilju da teško ozlijedi Gospodnetića više puta udario zatvorenom šakom u glavu i spremnikom za plin (plinska kartuša), a kada ga je kuhar Garifula  pokušao spriječiti u daljnjem napadu, u nakani da i njega teško tjelesno ozlijedi, vlasnik Carpe Diema udario ga je, prema prijavi, staklenom čašom u glavu. 

Vlasnik Garifula javio se kratko Večernjem listu dok je bio na hitnom prijemu, gdje su mu utvrđene ozljede glave, nakon udaraca koje je kako tvrdi primao i bocom i šipkom, a kao napadača naveo je u prijavi suvlasnika Carpe Diema, Ćurkovića zbog kojeg su Hvarani od jučer doslovno na nogama, prosvjeduju, traže bojkot njegovog kluba i traže da napusti Hvar. Jasno je na čiju su stranu u ovom teškom nasilnom obračunu stali Hvarani, a daljnja istraga će utvrditi i sve okolnosti vezane uz upad u Gariful u kojem Ćurković, vidljivo je i prema snimkama koje su objavili mediji, nije bio sam.

Pretučeni Gospodnetić kazao je kako su njega i kuhara skoro ubili. Okidač za brutalan napad navodno je bila glasna glazba iz Garifula koja je smetala susjednom ugostitelju, kazali su neki od očevidaca, no mnogi tvrde i kako sukob traje već neko vrijeme. Među mještanima i nekim viđenijim osobama iz ugostiteljskih krugova koji su upoznati sa situacijom i odnosima u mjestu te između elitnih ugostitelja, a između kojih je sada došlo do teških razmirica, spominje se kako je dvojac u početku održavao korektnu suradnju, odnosno da su gosti iz restorana Gariful, preporukom nakon određenog sata u noći nastavljali zabavu u noćnom klubu elite Carpe Diem.

Restoran Ivana Gospodnetića, otvoren debelo nakon Carpe Diema, napravio je strelovit uspon i postao najprepoznatljivija elitna točka u mjestu, ugošćujući je sve više najpoznatijih svjetskih ličnosti, sportaša, glumaca pjevača i nogometaša…  Kada se uzmu u obzir te činjenice, i sve veći rast Garifula, u kojem su se zabave ponekad i malo odužile, jasno je da nekakav ugostiteljski dogovor o suradnji možda više nije mogao funkcionirati.

Motiv je pad prometa? 

Kako su nam rekli neki od očevidaca napada, gazdi Garifula kazali su – ‘Ne diraj nam se u posao’.  Iz najužeg kruga ugostitelja koji spadaju u vrh hvarske ponude, može se čuti kako je navodno i slabiji promet Carpe Diema, moguće je, jedan od okidača za ‘makljažu’.

Ovim događajem u potpunosti je šokiran i bivši načelnik općine Pjerino Bebić. “Kada sam vidio snimke, ja sam ostao u potpunom šoku. Nedopustivo je da zaštitarska služba koja čuva red u jednom ugostiteljskom objektu uđe i napravi nered u drugom ugostiteljskom  objektu. U šoku sam i to je nedopustivo, tu stavljam točku na sve”, kazao je Bebić za Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close