Otvorena nova zgrada terminala u niškoj zračnoj luci

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2024. u 07:26
Air Serbia će češće letjeti iz Niša, a posebno će se razvijati cargo promet jer to može donijeti puno novca i tvrtki/Shutterstock

U zgradu je uloženo 11 milijuna eura, te dodatnih pet milijuna eura u opremu i sustave, te 17 milijuna eura u infrastrukturu pristupne ceste i parkirališta ispred same zgrade terminala.

Nova terminalna zgrada aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu, u koju je uloženo 16 milijuna eura, uključujući i opremu, otvorena je ovih dana. U zgradu je uloženo 11 milijuna eura, te dodatnih pet milijuna eura u opremu i sustave, te 17 milijuna eura u infrastrukturu pristupne ceste i parkirališta ispred same zgrade terminala, prenosi Beta.

Izgradnja nove zgrade terminala započela je u ožujku 2022. godine, a projektirana je za prihvat 1,5 milijuna putnika godišnje i opsluživanje šest zrakoplova istovremeno. Otvaranju nove zgrade terminala nazočili su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić, ministrica gospodarstva Adrijana Mesarović, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, direktor Zračnih luka Srbije Mihajlo Zdravković.

“Moramo donijeti mjere za rast putničkog prometa, da Air Serbia češće leti iz Niša, a posebno razvijati cargo promet jer to može donijeti puno novca i tvrtki”, rekao je Vučić i dodao da je moguće razmišljati o teretnom prometu, s obzirom na rast industrijske proizvodnje.

Ocijenio je da bi Niš, kada bi imao logistički centar i kargo, bila velika prilika za razvoj tog grada. “Srbija pregovara s low cost kompanijama da lete iz Niša”, rekao je Vučić.

Naveo je da će specijalizirana međunarodna izložba “Expo”, koja će se 2027. godine održati u Beogradu, biti značajna i za Niš, jer će mnogi putnici prilikom posjete sajmu koristiti niški aerodrom, ali i da će aerodrom u Lađevcima također imati puno posla.

Podsjetio je i da je 2012. iz Niša letjelo samo za Podgoricu i to uz subvencije grada, a bilo je 27.500 putnika, dok je prošle godine aerodrom opslužio 448.000 putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close