Studenac preuzima slovenski lanac Kea, odluka na regulatoru

Autor: Poslovni dnevnik , 16. srpanj 2024. u 22:00
Član Uprave Studenca za akvizicije Andrija Topić, kaže da su u završetku realizacije preuzimanja lanaca Decentia i Kea/PD

Ugovor o kupoprodaji između Studenca i sadašnjeg vlasnika lanca Kea već je potpisan te se za zaključenje transakcije čeka odobrenje Slovenske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Trgovački lanac Studenac namjerava preuzeti slovenski maloprodajni lanac Kea čime počinje širenje na međunarodno tržište, objavila je kompanija.

Ugovor o kupoprodaji između Studenca i sadašnjeg vlasnika lanca Kea već je potpisan te se za zaključenje transakcije čeka odobrenje Slovenske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Uz kontinuirani rast u Hrvatskoj tim strateškim potezom počinje širenje na međunarodno tržište i dodatno jačanje poziciju novim mogućnostima rasta i razvoja na regionalnoj razini, dodaju.

Slovenski maloprodajni lanac Kea, sa sjedištem u gradu Šentjuru, ima 31 trgovinu na području Celja, Maribora, Prekmurja i Primorja. Prosječna veličina trgovine iznosi 250 četvornih metara. U 2023. godini, Kea je ostvarila prihod od gotovo 50 milijuna eura.

Član Uprave Studenca za operativne poslove Dragan Baškarad je kazao kako najnovija akvizicija za njihovu kompaniju, koja već danas zapošljava preko šest tisuća zaposlenika, znači još svjetliju budućnost.

“Širenjem na slovensko tržište potvrđujemo svoju predanost kontinuiranom rastu i razvoju pridonoseći dobrobiti lokalnim zajednicama u obje zemlje”, izjavio je Baškarad.

Član Uprave Studenca za akvizicije i integracije Andrija Topić je istaknuo kako su trenutno u završnim fazama realizacije dvaju velikih procesa kojima šire svoju mrežu – preuzimanja lanca Decentia, koje će ojačati njihov status u Zagrebu, i preuzimanje lanca Kea, s kojim započinju širenje na međunarodno tržište.

“Naš sljedeći i najvažniji korak bit će uspješna integracija ovih lanaca u Studenac”, kazao je Topić. Od 2018. Studenac je u vlasništvu fonda kojim upravlja fond rizičnog kapitala Enterprise Investors.

Komentirajte prvi

New Report

Close