Novi šef Aminessa najavio ulaganja i širenje u regiji

Autor: Mladen Miletić , 15. srpanj 2024. u 22:00
Mladen Knežević namjerava transformirati grupu u najpoželjnijeg poslodavca u turizmu - fokus na materijalne uvjete, mogućnost razvoja i dobru komunikaciju/PD

Zrinka Bokulić vodila je punih 17 godina rastuću novigradsku tvrtku.

Odlukom Nadzornog odbora društva Aminess, za novog predsjednika Uprave turističke kompanije sa sjedištem u Novigradu imenovan je Mladen Knežević, dosadašnji član Uprave zadužen za prodaju, marketing i poslovni razvoj.

Na dužnost prvog čovjeka stupa s 16. srpnja, a dolazi umjesto Zrinke Bokulić koja je još 2007. godine došla na čelo tvrtke, tada još pod imenom Laguna Novigrad. Pod vodstvom uspješne čelnice, koja je 2012. izabrana i za najbolju hrvatsku menadžericu, tvrtka je rasla i rezultatima i ponudom smještajnih kapaciteta, sve do statusa najbrže rastuće domaće turističke kompanije.

“Moj fokus bit će na kontinuiranom razvoju i implementaciji novih brandova, kako bi Aminess grupa uvijek bila ispred tržišnih trendova. Najavljujem značajna ulaganja u postojeći portfelj, kao i daljnje širenje u Hrvatskoj i zemljama regije. Kao i uvijek do sada, sve to radimo kako bismo poboljšali iskustvo naših gostiju”, rekao je Knežević povodom imenovanja.

Naglasak na digitalizaciju
Dobri materijalni uvjeti, mogućnosti razvoja karijere i dobra komunikacija elementi su kojima Knežević namjerava transformirati Aminess grupu u najpoželjnijeg poslodavca u turizmu. Aminess se posljednjih godina istaknuo investicijama u hotele i resorte visoke kategorije, poput Aminess Khalani Hotela 5* u Makarskoj.

Ove su godine otvoreni i Aminess Younique Narrivi Hotel 5* u Crikvenici te kamping resort na Pagu Aminess Avalona Camping Resort 5*, što je bila investicija vrijedna 55 milijuna eura.

Digitalizacijom i optimizacijom internih procesa namjeravaju se olakšati akvizicije i integracija novih objekata u sustav Aminess grupe, a najavljuje se i snaženje održivosti ambicioznim ESG ciljevima te korištenjem energije sunca za zadovoljenje vlastitih potreba za električnom energijom.

U tvrtki od 2008.
Mladen Knežević započeo je profesionalnu karijeru u Aminessu 2008. u odjelu prodaje, a napredujući u kompaniji prošao je sve stepenice – od voditelja prodaje, preko direktora prodaje i marketinga do člana Uprave.

“U Aminessu sam proveo cijelu profesionalnu karijeru, iznimno sam ponosan i zahvalan zbog imenovanja na čelnu poziciju kompanije. Nadam se da će moj primjer pokazati mlađim kolegama kako se u okrilju Aminessa može kvalitetno razviti vlastite vještine, usvojiti vrhunska znanja i ostvariti karijeru.

Duboko sam zahvalan dosadašnjoj predsjednici Uprave Zrinki Bokulić na svemu što je napravila za razvoj Aminessa u proteklih 17 godina. Sada je na nama da zajednički okrenemo kompaniju budućnosti i ispišemo novo poglavlje ove priče”, naglasio je Mladen Knežević.

Komentirajte prvi

New Report

Close