Kaufland otvara dvije nove trgovine i ulaže u širenje centra u Jastrebarskom

Autor: Mladen Miletić , 13. srpanj 2024. u 10:02
Kaufland Hrvatska službeno je pustio u pogon dodatni objekt u sklopu logističko-distributivnog centra u Jastrebarskom veličine 16.000 četvornih metara/PD

U 2024. ušli su s povećanjem plaća u logističko-distributivnom centru za 22 posto.

Kaufland Hrvatska službeno je pustio u pogon dodatni objekt u sklopu logističko-distributivnog centra u Jastrebarskom od 16.000 četvornih metara i time ukupna površina centra jednog iz reda top 5 trgovačkih lanac u Hrvatskoj sada iznosi 92.000 m².

Također, do kraja 2024. godine Kaufland će otvoriti dvije nove poslovnice, pa će se time broj trgovina zaokružiti na točno pedeset. S obzirom na daljnje planove ekspanzije, bilo je nužno potrebno stvoriti uvjete za dostavu veće količine artikala koji će kupcima u svim trgovinama diljem Hrvatske svakodnevno biti na raspolaganju.

Odlična lokalna suradnja
Obilasku novog dijela logističkog centra prisustvovali su član Uprave za Prodaju i logistiku, Martin Marić, član Uprave za centralne službe, Tomislav Šapina, direktor logističko-distributivnog centra, Marko Škorpil, rukovoditeljica sektora Korporativnih komunikacija, Marija Franić, te gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, koji je izjavio:

“S Kauflandom već godinama imamo odličnu suradnju i drago nam je što su baš naš grad prepoznali kao strateški važnu lokaciju za distribuciju proizvoda u cijelu Hrvatsku”. Član Uprave za Prodaju i logistiku u Kauflandu, Martin Marić, dodao je:

“Ova investicija izuzetno je važna investicija za budućnost jer jedino proširenjem prostora možemo osigurati potrebne količine proizvoda, a samim time i visoku razinu kvalitete na koju su navikli naši kupci. Njihovo zadovoljstvo nam je na prvom mjestu i drago mi je što na ovaj način nastavljamo s uspješnom suradnjom s Gradom Jastrebarskim”.

Briga o okolišu
Iz Kauflanda ističu da kao društveno odgovorni trgovački lanac, brinu i o zaštiti okoliša i klime te osim redovitog praćenja potrošnje struje i vode u svim poslovnim područjima, povezuju distribuciju proizvoda prema poslovnicama s prijevozom proizvoda dobavljača u povratku te tako smanjuju takozvane “prazne vožnje”, a samim time, i emisije CO2.

Kaufland je, inače, u 2023. godini ostvario značajan rast prihoda od 14,1 posto te je time zadržao petu poziciju sa 738 milijuna eura ostvarenih od prodaje. Također, za 37,5 posto rasla je i dobit lanca, na 12,1 milijun eura.

Inače je s prvim danom 2024. godine odlukom Uprave na snagu stupilo i povećanje plaća i primanja za sve zaposlene od prosječnih 12,5 posto bruto plaće. Pritom se najveće povećanje od čak 22 posto odnosilo upravo na logističko-distributivni centar, dok su u poslovnicama plaće u prosjeku skočile za 16 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close