ZŠEM se pridružuje prestižnom EU sveučilišnom savezu

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2024. u 22:00
Projekt uključuje i suradnju s gradovima za pametna i zelena rješenja/Tea Pernar

Provest će jedinstveni projekt koji uvodi umjetnu inteligenciju u obrazovanje i upravljanje sveučilištima diljem EU.

Na današnji dan, kada slavimo godišnjicu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, s velikim zadovoljstvom objavljujemo da se Zagrebačka škola ekonomije i managementa pridružuje prestižnoj inicijativi Europskog sveučilišnog saveza – vodećem projektu Europske komisije za sveučilišta i visokoobrazovne institucije u Europi.

Pohvale Europske komisije
Naš savez – EUonAIR – dobio je najvišu ocjenu od Europske komisije za svoj projektni prijedlog u sklopu inicijative “Europska sveučilišta 2024 Erasmus+”. EUonAIR će dobiti 14,4 milijuna eura financiranja za unapređenje obrazovanja putem umjetne inteligencije diljem Europe.

Konzorcij EUonAIR će provesti jedinstveni istraživački i znanstveni projekt koji uvodi umjetnu inteligenciju u obrazovanje i upravljanje sveučilištima diljem Europe. Cilj je razviti virtualni kampus MyAI i stvoriti inovativna rješenja za promicanje obrazovanja temeljenog na umjetnoj inteligenciji te podržati otvorena istraživanja i inovacije.

14,4

milijuna eura dobit će EUonAIR za unapređenje obrazovanja putem AI

Projekt također uključuje suradnju s gradovima za pametna i zelena rješenja te podizanje svijesti o umjetnoj inteligenciji i obrazovanju. Ima značajnu akademsku, nacionalnu i međunarodnu važnost.

Konzorcij EUonAIR čini 10 partnera i 5 pridruženih članova iz raznih zemalja, uključujući Poljsku, Njemačku, Hrvatsku, Španjolsku, Litvu, Francusku, Luksemburg, Grčku, Ukrajinu, Švicarsku, Estoniju i Italiju.

Među njima su institucije kao što su Kozminski University, Luxembourg School of Business, Polish Japanese Academy of Information Technology, HTW Berlin, ISM Lithuania, CEU Abat Oliba iz Barcelone, prestižni istraživački centar za umjetnu inteligenciju SUPSI iz Lugana, Švicarska, i Hochschule Heilbronn, dom najvećeg centra za umjetnu inteligenciju u Europi.

Projekt je visoko pohvaljen od strane Europske komisije, koja je prepoznala potencijal za stvaranje nove vrste sveučilišta, inkluzivno i etičko implementiranje procesa umjetne inteligencije u visokom obrazovanju te rješavanje nedostatka vještina potrebnih za zelenu i digitalnu transformaciju Europe.

Savez i suradnja institucija
Inicijativa “Europska sveučilišta 2024 Erasmus+” ambiciozan je napor Europske unije usmjeren na uspostavljanje saveza između visokoobrazovnih institucija, od čega će koristi imati studenti, osoblje i društvo.

Razvijanjem dugoročne strukturne, strateške i održive suradnje unutar europskih saveza, inicijativa nastoji poboljšati međunarodnu konkurentnost visokog obrazovanja u Europi i promovirati europske vrijednosti i identitet.

Čestitke svim partnerskim sveučilištima i pridruženim institucijama uključenim u projekt.

  • Kozminski University
  • Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin
  • The Zagreb School of Economics and Management
  • The Polish-Japanese Academy of Information Technology (PJAIT)
  • Fundacio Privada Universitat Abat Oliba CEU
  • ISM Vadybos ir Ekonomikos Universitetas UAB
  • Ecole Superieure des Sciences Commerciales d’Angers Association
  • Luxembourg School of Business ASBL
  • University of Piraeus Research Center
  • Lviv Polytechnic National University
  • International European University
  • Scuola Universitaria Professionale della Svizzera Italiana
  • Sihtasutus Estonian Business School
  • Link Campus University
  • Hochschule Heilbronn
Konzorcij EUonAIR čini 10 partnera i pet pridruženih članova iz raznih eurospkih zemalja/ZŠEM

Komentirajte prvi

New Report

Close