Velika belgijsko-njemačka investicija stiže u Makedoniju

Autor: Poslovni dnevnik , 08. srpanj 2024. u 07:00
Riječ je o njemačkoj tvrtki EPSOTECH koja će u partnerstvu s belgijskim AIM-om uložiti 20 milijuna eura/Pixabay

Njemačka tvrtka EPSOTECH će u partnerstvu s belgijskim AIM-om uložiti 20 milijuna eura u izgradnju novog proizvodnog pogona.

U samo deset dana najavljena je i druga velika strana investicija u Makedoniji. Makedonski premijer Hristijan Mickoski najavio je, naime, krajem prošlog tjedna njemačko-belgijsko ulaganje u općini Petrovec.

Riječ je o njemačkoj tvrtki EPSOTECH koja će u partnerstvu s belgijskim AIM-om uložiti u izgradnju novog proizvodnog pogona u zemlji, za što će biti uloženo 20 milijuna eura.

“Objekt će se nalaziti u općini Petrovec, izvan zona tehnološkog razvoja, a proizvodit će elemente iz automobilske, željezničke i zdravstvene industrije. Radovi na izgradnji kreću krajem kolovoza, a u godinu dana planirano je zapošljavanje više od 110 naših sugrađana.

Ono što je značajno je da je dio investicije i Istraživačko-razvojni centar koji mu daje veliku dodanu vrijednost i značit će zapošljavanje visokostručnih djelatnika, napisao je Mickoski na Facebooku, objavila je Nova Makedonija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close