Prihodi Revoluta dosegnuli 2,1 milijardu dolara prošle godine

Autor: Poslovni dnevnik , 02. srpanj 2024. u 22:00
Andrius Biceika, član uprave Revoluta koji bilježi 37-postotni rast broja privatnih računa u Hrvatskoj/M. Prpić/PIXSELL

U Hrvatskoj usluge je koristilo 380 tisuća klijenata koji su lani proveli 15 milijuna transakcija.

Prihodi Revoluta porasli su 95 posto prošle godine na 2,1 milijardu eura u odnosu na 1,1 milijardu eura 2022. Iz financijske kompanije su priopćili kako je dobit prije oporezivanja dosegla 503 milijuna eura, a marža neto dobiti 19 posto.

Revolut se pohvalio s 12 milijuna novih korisnika na globalnoj razini prošle godine, što je ukupno 38 milijuna u 2023., a ta je brojka dosegnula 45 milijuna u lipnju 2024.

Porast broja računa
U Hrvatskoj je Revolut lani koristilo više od 380 tisuća korisnika. Broj privatnih računa porastao je za 37 posto, a poslovnih korisnika za 58 posto u odnosu na godinu prije.

Cilj je 50 milijuna korisnika

Iz tvrtke najavljuju da će do kraja ove financijske godine globalno doseći 50 milijuna korisnika.

Hrvatski korisnici položili su više od 160 milijuna eura na svoje račune, a do kraja godine izvršili su više od 15 milijuna plaćanja i transakcija na bankomatima. Više od 70 posto njih izvršeno je u zemlji, što ukazuje na to da hrvatski korisnici Revolut sve više koriste kao karticu za dnevnu potrošnju na domaćem tržištu.

“I dalje smo predani cilju stjecanja bankovne licencije u Ujedinjenom Kraljevstvu uz dovođenje aplikacije Revolut na nova tržišta i korisnicima diljem svijeta. U prvih šest mjeseci u 2024. dostigli smo brojku od više od 45 milijuna korisnika privatnih računa širom svijeta, no tu ne mislimo stati. Revolut nastavlja svoj eksponencijalni rast u 2024. i kasnije, kontinuirano redefinirajući svijet financija kakav poznajemo”, rekao je izvršni direktor Revoluta Nik Stronosky.

Promjena sjedišta
Od lipnja 2024. Revolut je ima sedam milijuna korisnika više nego prošle godine. Tvrtka se približava brojci od 50 milijuna korisnika do kraja financijske godine 2024. Uz predstavljanje postojećeg paketa proizvoda na više tržišta, u prvih šest mjeseci 2024.

Revolut je na odabranim tržištima korisnicima ponudio eSIM kartice, koje omogućuju kupnje telefonskih podatkovnih paketa putem aplikacije Revolut, RevPoints bodovi, program koji korisnicima omogućuje zarađivanje bodova na svakodnevnoj potrošnji i Revolut Robo savjetnik, poluautomatizirani alat koji koristi algoritme za upravljanje investicijskim portfeljima.

Uz to, Revolut je potpisao ugovor o preseljenju svog globalnog sjedišta u zgradu YY u londonskoj četvrti Canary Wharf.

Ukupni depoziti korisnika porasli su s 15,2 milijarde eura na 21 milijardu eura. Zahvaljujući razvoju resursa za upravljanje novčanim tokovima unutar tvrtke i povećanju depozita korisnika, potpomognute povećanjem stopa središnje banke i ubrzanim rastom kreditnog portfelja, prihod od kamata porastao je na 575 milijuna eura 2023. u usporedbi s 97 milijuna eura 2022., navode iz tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close