Talijanski lanac supermarketa Eurospin dolazi u Srbiju

Autor: Miroslav Kuskunović , 02. srpanj 2024. u 06:32
Foto: SHUTTERSTOCK

Talijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srpsko maloprodajno tržište u naredne dvije godine.

Srpsko maloprodajno tržište posljednjih godina na radaru je velikih, globalnih igrača u tom sektoru.

Talijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srpsko maloprodajno tržište u naredne dvije godine, saznaje portal Retail Serbia. Predstavnici talijanskog lanca već traže lokacije za izgradnju svojih modernih diskonata, dok su nedavno imali i razgovore sa dobavljačem za opremanje trgovina u Srbiji.

Eurospin posljednjih godina aktivno radi na ekspanziji u Hrvatskoj, a nedavno je otvorio i prve suvremene trgovine na Malti.

Eurospin je najveći talijanski diskontni lanac. Osnovan je 1993. godine i posjeduje više od 1.200 trgovina. Nove trgovine prostiru se na površinama od oko 2.000 kvadratnih metara i posjeduju odjeljenja mesnice, delikatesa, voća i povrća.

Jedini je lanac u Europi koji prodaje prehrambene artikle isključivo pod svojim brendovima. Tijekom 2022. godine kompanija je ostvarila promet od 9,3 milijardi eura. Za razvoj u Srbiji bit će odgovorna podružnica Eurospin Eko koja upravlja trgovinama u Sloveniji i Hrvatskoj.

Ovaj portal podsjeća i na to da kompanija Retail and More iz Grčke, dio AVE grupe, nedavno je preuzela master franšizu Carrefour-a i za srpsko tržište.

Grčka kompanija razvija plan ulaska na srpsko, ali i na tržišta Sjeverne Makedonije i Albanije sa trgovinama francuskog trgovca. Neslužbeno se doznaje kako će prvi Carrefour supermarketi u Srbiji biti otvoreni već u drugoj polovici iduće godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close