Bojan Križaj s partnerima iz Beograda uređuje skijalište

Autor: Siniša Malus , 26. svibanj 2024. u 22:00
Bojan Križaj proslavljeni je slovenski skijaš iz doba Jugoslavije, a nakon karijere postao je poduzetnik/Armin Durgut/PIXSELL

Potencijalni interes za ulaganje u skijalište Kanin, kao i za ulaganje u hotel, golf terene, zračnu luku i slično, već je predstavljen ministarstvima gospodarstva i infrastrukture.

Bivši skijaš, a sada poduzetnik Bojan Križaj s poslovnim partnerima u Općini Bovec predstavio ideju uređenja skijališta Kanin.

U općini još čekaju konkretnu ponudu, kao i sastanak s predstavnicima vlasti na državnoj razini oko druge ponude javno-privatnog partnerstva, rekao je u četvrtak općinski načelnik Boveca Valter Mlekuž.

Kako je objasnio Mlekuž na marginama sjednice općinskog vijeća, Općina je saslušala Križaja i njegove partnere. Kažu i da se u skijalište Kana isplati ulagati, imaju investitore, ali i po njima najbolje rješenje je suradnja i pomoć države, dodao je.

List Delo nedavno je objavio da Križaj u vezi s Kaninom surađuje sa srpskom tvrtkom Ri-komerc Beograd. Potencijalni interes za ulaganje u skijalište Kanin, kao i za ulaganje u hotel, golf terene, zračnu luku i slično, već je predstavljen ministarstvima gospodarstva i infrastrukture.

Vlasnik i direktor trgovačkog društva Ri-komerc Beograd je Dejan Ljevnaić, a od 2017. je i direktor teško zaduženog Olimpijskog centra Jahorina, koji je u većinskom vlasništvu Republike Srpske. Delo navodi i da je Križaj godinama čest gost Jahorine, gdje je uložio i u turističko naselje Vučko.

Načelnik Boveca ipak smatra primjerenijim drugi prijedlog obnove uz pomoć javno-privatnog partnerstva, koji su nedavno dobili i općina i nadležna ministarstv

Komentirajte prvi

New Report

Close