Spajić: Uskoro morska linija Budva – Dubrovnik

Autor: Poslovni dnevnik , 24. svibanj 2024. u 05:22
Premijer poručuje da Budva otvaranjem pruge Budva - Dubrovnik postaje mediteranski, u pravom smislu jadranski grad/Saša Matić

Ministar prometa i pomorstva Filip Radulović rekao je da će linija Budva-Dubrovnik biti otvorena za nekoliko tjedana.

Javno poduzeće za upravljanje pomorskim dobrom (JPMD) i kompanija Dukley Marina potpisali su u Budvi Ugovor o predaji Luke Budva državi. Premijer Milojko Spajić rekao je da jamči da će država stati iza Budve jer, kako je naveo, samo ona može “izgurati” ovako velike projekte.

“Nije nam cilj istjerati privatnike, nego da rade u području gdje će najviše doprinijeti.” Samo država može stati iza ovako velikih projekata”, rekao je Spajić, prenosi RTCG.

Spajić je istaknuo da otvaranjem pruge Budva-Dubrovnik Budva postaje mediteranski, u pravom smislu jadranski grad. Ministar prometa i pomorstva Filip Radulović rekao je da će linija Budva-Dubrovnik biti otvorena za nekoliko tjedana.

“Ta linija će rasteretiti granični prijelaz između Crne Gore i Hrvatske i bit će na ponos cijele Crne Gore”, rekao je Radulović. Ravnatelj JPMD Mladen Mikelj kazao je kako su današnjem potpisivanju ugovora prethodile tri godine marljivog rada.

“Od danas preuzimamo odgovornost za ovu važnu lokaciju. Od danas ćemo raditi na tome da Luka Budva bude što atraktivnija i otvorenija za sve turiste”, rekao je Mikijelj. Istaknuo je kako će se u luci otvoriti nova radna mjesta.

“Omogućit ćemo vrijednim ljudima da se zaposle i Luku učiniti privlačnijom. Ribičima ćemo omogućiti besplatne vezove”, rekao je Mikijelj. Ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Janko Odović rekao je da su uspjeli suprotstavljene strane dovesti za isti stol i Luku vratiti građanima.

“Pokazat ćemo da ova Luka ima šanse preuzeti primat u narednom periodu. Čestitam što je još jedan resurs vraćen u ruke građana”, kazao je Odović.

Komentirajte prvi

New Report

Close