Noelov spoj gastra, umjetnosti, ekskluzive i NFT ponude

Autor: Danica Gršković , 29. veljača 2024. u 22:00
Menu broji 22 različita slijeda bazirana na povrću, gljivama, školjkama, pastrvi i peradi/PD

Chef Mario Mandarić, restaurant manager i sommelier Ivan Jug te bar manager Karlo Ferenčak stoje iza prve Michelinove zvjezdice u Zagrebu.

Strast, trud, iskustvo i entuzijazam doveli su Noel do prve Michelinove zvjezdice u povijesti grada Zagreba, čiji su ponosni vlasnici od 2019. godine. Ulažu veliki trud kako bi u Noelu stvorili iskustvo vrijedno pamćenja.

Posvećeni su visokoj gastronomiji u kojoj glavnu ulogu igraju lokalne sezonske namirnice, na koje primjenjuju vrhunske kulinarske tehnike. Primjenjuju isti pristup u Noel Baru i Noel Bread & Deli shopu kojeg uskoro otvaraju jer žele da svaki proizvod koji potpisuju bude čisto zadovoljstvo. Noel je mjesto doživljaja.

Noel je otvoren 2016. godine s ciljem da napravi iskorak u hrvatskoj gastronomiji. Kao i na svakom početku, bilo je zahtjevno i potrebno, ističu, puno ljubavi i truda kako bi Noel postao brend kakav je danas. I dalje se trude razmišljati izvan granica, postavljati trendove i davati svoj maksimum.

Vrhunski kulinarski tim
Dio Noel tima su i poznati chef Mario Mandarić, restaurant manager i sommelier Ivan Jug i bar manager Karlo Ferenčak. Chef Mario Mandarić etablirao se kao jedan od najboljih mladih kuhara u industriji, stekavši pohvale za svoj kreativni pristup. Kuhao je u najboljim svjetskim restoranima, od Tajlanda, gdje je posjedovao vlastiti restoran, pa do Engleske. Jedan je od pionira zero food waste politike u Hrvatskoj, a upravo zbog toga uvršten je i na prestižnu Forbes 30 under 30 ljestvicu.

Karlo Ferenčak imao je samo 19 godina kad je počeo voditi Noelov bar. Njeguje posebnu strast prema začinima i čajevima te uvijek prati aktualni Noelov menu kako bi gosti mogli uživati u koktelima uz hranu. U kreiranju svojih koktela pokušava postići prirodni balans sastojaka koje koristi. Ivan Jug je ASI International Sommelier. Najzanimljiviji dio njegovog posla je komunikacija s gostima tijekom koje pokušava osjetiti što bi željeli kušati iz Noelovog vinskog podruma. No, Noel uz ta tri vrhunska stručnjaka broji još članova.

U kreiranju koktela Karlo Ferenčak pokušava postići prirodni balans sastojaka/PD

“U restoranu nas radi trenutačno 20-ak, cijeli Noel tim čine veliki kreativci u svim odjelima, od kuhinje, slastičarne, bara, servisa, sommelierskog tima i tima zaduženog za odnose s javnošću”, ističu iz Noela.

Menu trenutačno broji 22 različita slijeda bazirana na povrću, gljivama, školjkama, pastrvi i peradi. Cijena menija je 185 eura po osobi. Mjesečno Noel prihoduje oko 75 tisuća eura, a godišnje oko 900 tisuća eura. Gosti mogu obavijestiti osoblje Noela o svim alergijama i intolerancijama na hranu prije narudžbe.

“Pristup gostu u Noelu je uvijek naglašen. Bitno nam je da se osjećaju najbolje moguće te da pružimo uslugu na najvišoj mogućoj razini. Želimo gostima pružiti nezaboravno iskustvo u kojem ćemo aktivirati sva njihova osjetila. Posebnosti koje bismo istaknuli kod naših gostiju su svakako želja za neočekivanim i najboljim mogućim restoranskim iskustvom. To su ljudi koji su uvijek željni više, a mi smo tu da im to i pružimo”, ističu iz Noela.

Noel postaje prvi restoran s Michelin zvjezdicom koji nudi svoje NFT-jeve vjernim gostima, ali i financijskim ulagačima diljem svijeta, zaljubljenicima u visoku gastronomiju i hedonizam. Noel Circle NFT-jevi bit će dostupni putem Local.NFT.eu platforme, prve hrvatske NFT blockchain platforme. NFT je revolucija u svijetu digitalne ekonomije, ali i marketinga. Brojni svjetski brendovi svoju vrijednost, ali i lojalnost kupaca, podižu takvim inicijativama.

“Naš je tim osmislio i pripremio četiri kategorije NFT-ova, različitih razina ulaganja, uz koje dolaze posebno skrojene pogodnosti unutar Noel Circle kluba – popust na uslugu, privatne večere, školu kuhanja i miksologije, razne edukacije vezane uz tržište NFT-a, ali i ekskluzivan pristup restoranu, kao i mogućnost chef on demand usluge.

Uza sve to, s našim NFT-jem možete slobodno trgovati na burzi jer je vaš Noel NFT jedinstveno umjetničko djelo sa svojom vrijednošću. Uskoro otvaramo rezervacije za naše NFT-jeve koji će osigurati brojne zanimljive pogodnosti za sve članove kluba, među kojima su i ekskluzivna druženja za članove Noel NFT Circle kluba u restoranu”, poručuju iz Noela.

Što je Noel Art projekt?
Noel Art projekt vođen je vizijom da je gastronomija umjetnost i umjetnost je povezivanje gastronomije, vizualne umjetnosti, umjetnika, gostiju, servisa i kuhinje. U Noel Art projektu sudjelovalo je 11 umjetnika, a svaki umjetnik donio je nešto drugačije i kreativno sa sobom i kroz svoje je radove započeo posebnu interakciju s gostima. Noel Art krenuo je još u travnju 2023.

“Presretni smo što smo pokrenuli projekt Noel Art u suradnji s Raise The Bar projektom HBC Coca Cola u kojem smo dosad surađivali s više od 20 akademskih umjetnika i veselimo se što projekt nastavljamo u 3. ciklusu. Plan je svaki mjesec mijenjati umjetnika koji će gostovati u restoranu i za vrijeme večera stvarati svoje umjetničko djelo te u 12. mjesecu napraviti Noel Art izložbu gdje ćemo široj javnosti predstaviti što su naši hrvatski akademski umjetnici napravili te ih dodatno promovirati kroz naše kanale”, ističu iz Noela.

U Noelu su trenutačno u fazi širenja brenda kroz Noel Bread and Deli pekarnicu i otvaranja novog burger bara. Imaju još dosta planova za ovu godinu koje jedva čekaju podijeliti, ali trenutačno su u fazi dogovora i planiranja tako da neće još uvijek najavljivati.

Komentirajte prvi

New Report

Close