Infobip ponovno prisutan na svjetskoj pozornici: ‘Predstavljamo nove usluge, ideje i planove za budućnost’

Autor: Poslovni dnevnik , 28. veljača 2024. u 09:58
Na MWC konferenciji Infobip je nominiran i za jednog od finalista 29. dodjele nagrada GLOMO/PD

RCS tehnologija, takozvani nasljednik SMS-a, omogućuje korisnicima da unutar poruke šalju sve od teksta, do video klipova.

Infobip, globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma, ponovno je prisutan na najvećem svjetskom sajmu mobilne tehnologije MWC u Barceloni gdje će predstaviti kako funkcionira Rich Communication Services (RCS) Business Mesaging, kao i najnovija GenAI rješenja na kojima radi.

Nova usluga, RCS Business Messaging, omogućuje mobilnim operaterima i tvrtkama da stupaju u interakciju s krajnjim korisnicima i stvaraju iskustva putem poruka. Prednosti nove usluge su provjereni pošiljatelji, izvrstan prvi dojam, klikovi za jednostavan odgovor te detaljnija metrika.

Uvođenjem ovog inovativnog rješenja, Infobip potiče rast cijelog ekosustava poruka i povećava doseg RBM-a (Rich Business Messaging). Prema analitičkoj kući Juniper očekuje se povećanje RBM prometa za 350% u sljedećih pet godina.

RCS tehnologija, takozvani nasljednik SMS-a, omogućuje korisnicima da unutar poruke šalju sve od teksta, do video klipova. RCS bi uskoro trebao biti integriran u sve pametne mobitele na svijetu. Na MWC-u Infobip je predstavio najnovije projekte potpomognute generativnom umjetnom inteligencijom.

Taj napredni digitalni asistent integriran je primjerice u Coolinariku, mobilnu i web aplikaciju u vlasništvu Podravke, s više od 700 tisuća mjesečnih korisnika najveću kulinarsku platformu u RH.

Infobip je predstavio i integraciju GenAI rješenja kroz Microsoftovu Azure OpenAI tehnologiju čime omogućuje tvrtkama da koriste najnovije mogućnosti GenAI-a i time poboljšaju vlastito korisničko iskustvo.

“Izvrsno je što našim klijentima možemo uživo predstaviti nove usluge, ideje i planove za budućnost. Sajam u Barceloni najatraktivnija je svjetska pozornica na kojoj možemo pokazati novitete”, poručio je glavni izvršni direktor Silvio Kutić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close