Slovenci objavili cijene paušala u hrvatskim kampovima: Do 90 posto skuplje, a mjesta već sad nema

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2024. u 09:12
FOTO: Pixabay

Iako su cijene sezonskih paušala za kampove na jadranskoj obali svake godine sve veće, već u veljači je gotovo nemoguće naći slobodnu parcelu. Slovenska stranica avtokampi.si objavila je detaljan pregled cijena u kampovima u Istri i Dalmaciji, a navode i kako većina njih već sada nudi posljednju priliku prošlogodišnjim korisnicima da ponovo rezerviraju mjesto

Hrvatska je prošle godine imala vrlo dobru sezonu s 1% više noćenja nego prethodne godine, no istina je i da je u kolovozu bilo manje gostiju, što je rezultat viših cijena, ali i vremenskih neprilika na početku kolovoza, pišu na stranici Avtokampi.si, središnjoj informativnoj stranici za korisnike autokampova u Sloveniji.

Povećanom broju noćenja uvelike su pridonijeli i all inclusive gosti, kojih je još uvijek najviše u kampovima u Istri i Kvarneru. Cijene paušala za cijelu sezonu u 2024. ponovno su više, što je prvenstveno rezultat općeg rasta cijena u turizmu diljem Europe, više su i redovne cijene kampova, a samim time i paušali.

Poskupljenja se značajno razlikuju ovisno o kampu. Primjerice, u kampovima u PremanturiNovigraduSavudrijiPorečuPunatu na Krku te na Cresu cijene su veće od 100€ do 200€ nego prošle godine, u kampovima u Vrsaru Fažani od 300-400€, na Lošinju od 500-700€. Najviše je poskupio paušal u Valamarovim premium kampovima kao što su LanternaJeževac Krk gdje su cijene porasle od 15 do 30 posto, a u kampu Padova na Rabu paušali na parcelama uz bazen ili more poskupili su čak do 90 posto, prenosi tportal.

Broj parcela namijenjenih paušalcima svake je godine sve manji, a mnogi kampovi, posebice u Istri i na Kvarneru, više ne primaju nove paušalce. U pravilu stari paušalci imaju mogućnost produžiti ugovor za sljedeću sezonu do kraja veljače i tek tada kampovi znaju koliko će se točno parcela osloboditi i koliko ih mogu ponuditi novim paušalcima.

Nešto više mjesta ostalo je u kampovima Park Umag, Lanterna, Valkanela, Bi Village, Pineta Fažani, u kampovima u Premanturi Medulinu te u kampu Medveja kod Opatije.

Nažalost, paušalci više ne mogu rezervirati mjesto u rovinjskim kampovima Amarin Porton Biondi, a iz kampa Pila Puntu na otoku Krku također su najavili da će paušal dopustiti samo paušalcima koji su koristili parcele ranijih godina.

Detaljan pregled cijena po kampovima pročitajte na stranici Avtokampi.si.

Komentirajte prvi

New Report

Close