Delta preuzela građevinsku kompaniju Rad

Autor: Poslovni dnevnik , 02. siječanj 2024. u 06:00
Foto: Shutterstock

Na prethodnom javnom nadmetanju početna cijena bila je 1,36 milijardi dinara, ali nije bilo zainteresiranih kupaca.

Tvrtka Delta Holdinga Delta Real Estate kupila je beogradsko građevinsko poduzeće Rad u stečaju kao pravnu osobuza oko 954,3 milijuna dinara, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravitelja.

Na prethodnom javnom nadmetanju početna cijena bila je 1,36 milijardi dinara, ali nije bilo zainteresiranih kupaca. Tvrtka Rad u stečaju je od 2001. godine. Stečajnu masu Rada čini nekoliko poslovnih prostora, lokala i stanova u Beogradu i Boru, Pančevu i Skoplju, kao i potencijalna prava na zemljište u Beogradu.

Najpoznatija među Radovim zgradama svakako je “Bijela ljepotica” u Novom Beogradu, koju je Rad trebao dijeliti s Energogasom, u blizini ostalih zgrada Delta kompanije.

Procjenjuje se da zgrada čija je gradnja počela 1989., a prekinuta deset godina kasnije, ima oko 60.000 četvornih metara, a ALSU je u oglasu za dražbu naveo da nudi 27.340 četvornih metara u zgradi u Bloku 20, u ulici Milentija Popovića bb..

Na javnom nadmetanju za kupovinu Rada mogli su sudjelovati oni koji su otkupili dokumentaciju vrijednu milijun dinara i uplatili 545,3 milijuna dinara depozita.

Podsjetimo, u pozivu za sudjelovanje u dražbi za kupnju Djela navedeno je da se kupoprodajni ugovor mora potpisati u roku od tri radna dana od dana javnog nadmetanja, uz uvjet da je depozit osiguran kod banke. jamčevina se uplaćuje na račun stečajnog dužnika.

“Proglašeni kupac je dužan uplatiti preostali iznos kupoprodajne cijene u roku od 15 dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora.” Ako ne sklopi kupoprodajni ugovor ili ne uplati kupoprodajnu cijenu u propisanim rokovima i po propisanom postupku, gubi pravo na povrat jamčevine, a drugi najbolji ponuditelj, koji ima ista prava i obveze kao proglašeni kupac, proglašava se kupcem”, stoji u pravilima javnog nadmetanja ALSU.

Komentirajte prvi

New Report

Close