(Pre)radikalno rješenje? Ako na vrijeme ne preuzmu automobil koji je odvezao pauk – ide na aukciju

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2023. u 10:41
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Za neke vlasnike, kazne su nepodnošljivo visoke.

New York ozbiljno razmatra postupanje s vozilima koja završe u gradskom depou. Prema novoj odluci gradske uprave, vozila će se prodavati na dražbi ako ih pauk odnese iz bilo kojeg razloga, a vlasnik ih ne preuzme unutar 10 dana. Nakon što vučna služba preuzme vozilo, počinje odbrojavanje, a iznos novčane kazne za vozača raste ubrzano, piše HAK revija.

Vlasnici su odgovorni za naknadu vuče, koja se kreće između 185 i 370 dolara, uz dodatni noćni depozit od 20 dolara za svaki dan. Ako vozilo ostane nepreuzeto u depou 10 dana, grad New York ima pravo prodati ga na dražbi, a vlasniku je onemogućeno njegovo otkupljivanje.

Prema informacijama Gradskog Odjela za financije, policija ima ovlasti odvući i zaplijeniti vozilo ako je nepravilno parkirano ili ako vlasnik duguje više od 350 dolara na ime kazni za parkiranje. Značajan uspjeh vlasti ogleda se u činjenici da su u samo tjedan dana na aukciji prodali preko 180 različitih vozila, izvještava The Drive.

Za neke vlasnike, navedene kazne su nepodnošljivo visoke, dok drugi možda nisu ni svjesni da im je vozilo završilo u gradskom depou.

Komentirajte prvi

New Report

Close