Ni cijene jesenskih plodova nisu kao što su nekad bile. Tako ćete sada za kuhani ili pečeni kukuruz koji se prodaje na ulicama morati izdvojiti do 3 eura, a za kestene od 2 do 8 eura. Ovisno o tome kupujete li malu, srednju ili veliku porciju.
S prvim danima jeseni, ulicama se širi miris jesenskih plodova. No, da biste u njima uživali, ove godine morate izdvojiti više novca. Svjesni su toga i kestenjari koji kažu – i nabavna je cijena viša, piše HRT.
‘Slabo ide posao, sve je skupo’
“Nešto smo malo povećali, ali otkako je došao euro – nije dobro. Slabo ide posao, sve je skupo. Nabava je skupa. Jedna kila kestena košta 6-7 eura. To je stvarno preskupo”, otkriva prodavač.
U užem središtu Zagreba tako ćete kukuruz, kuhani ili pečeni, platiti od 2 do 3 eura. Dok cijena pečenih kestena i marona ovisi o mjerici i prodavaču. Za malu mjericu izdvojit ćete između 2 i 3 i pol eura. Srednje mjerice su od 3 do 7 eura, a velika stoji od 4 do čak 8 eura.
“Muka su mi sve cijene. Što da vam kažem. Ovo je još prolazno”, govori prolaznica.
“Bilo je dosta skupo. Tri eura”, komentira drugi.
Sljemensko kestenje, objašnjavaju prodavači, malo je i nije za prodaju, pa najviše nabavljaju iz Karlovca, ali i inozemstva.
Inflacija, posljedice nevremena i prelazak na euro učinili su svoje
“Malo su kesteni ove godine truli. Bojim se, čovjek jede i novac daje, pa sam nabavio ove iz Italije. Malo je skuplji, ali prolazno. Tako zdraviji je i ukusniji, slađi je”, pojašanjava prodavač.
Inflacija, posljedice nevremena i prelazak na novu valutu – učinili su svoje. Uživanje u jesenskim poslasticama, za mnoge je postao luksuz.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu