OMR Group distributer Stellantisa za Srbiju i Crnu Goru

Autor: Poslovni dnevnik , 06. listopad 2023. u 07:05
Foto: Shutterstock

Ugovor o komercijalnom uvozu i distribuciji vozila, rezervnih dijelova i opreme dobiven je na međunarodnom natječaju.

OMR Groupa postao je Stelantisov novi partner na tržištu Srbije i Crne Gore za sve komercijalne aktivnosti, preuzimajući odgovornost za uvoz i distribuciju automobilskih marki, kao što su Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional, Jeep.

Ugovor o komercijalnom uvozu i distribuciji vozila, rezervnih dijelova i opreme dobiven je na međunarodnom natječaju, potvrdili su za Politiku, a prekjučer je bio prvi radni dan ovog distributera na domaćem tržištu.

To znači da je cjelokupnu distribuciju vozila Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija na domaćem tržištu od listopada ove godine preuzela OMR grupa. Stellantis je ovaj model primijenio na većini tržišta u svijetu na kojima je komercijalno prisutan, isključujući samo ona najveća. Inače, OMR Group ima gotovo 22 godine iskustva u distribuciji automobila.

Što se tiče zaposlenih, njih oko 500 u kragujevačkoj tvornici također će preuzeti OMR grupa, prenijela je nedavno agencija Fonet.

“Tek trebamo ući u fazu proizvodnje, zatim u prodaju vozila, kako bismo znali kako će to sve funkcionirati u budućnosti. Sada polako ulazimo u to razdoblje, ali ne znamo kada će krenuti probna proizvodnja, jer nemamo službeni datum.

I ranije se znalo da bi to moglo biti krajem ove ili početkom iduće godine”, naglašava Saša Đorđević, predsjednik Samostalnog sindikata tvornice u Kragujevcu, dodajući da se zna samo da će to biti novi modeli. električnih automobila, jer se puno radi na njihovoj pripremi.

Komentirajte prvi

New Report

Close